Izvor: mediji
23.09.2020 u 11:51
0

DRAMA U SVEMIRU: Kosmonauti pobegli u „čamce za spasavanje“, prema njima leteo ubitačni projektil

Kosmonauti na Međunarodnoj svemirskoj stanici bili su primorani da izvedu manevre kako bi izbegli delove rakete koji su leteli ka njima.

SAZNAJTE I OVO

ANA BRNABIĆ O POTPISIVANJU SPORAZUMA BEOGRADA I PRIŠTINE: Predsednik Vučić je znao za opciju A, B, C

JEZIVE SCENE NA AUTOPUTU: Težak UDES, smrskan AUTO, kilometarske gužve! (FOTO)

TIODOROVIĆ O ZABUNI: Ako se OVO desi, u Srbiji će se ponovo uvesti VANREDNO stanje!

Tri člana posade, ruski kosmonauti Anatolij Ivanišin i Ivan Vagner, zajedno sa američkim astronautom Krisom Kasidijem, upalili su motore i započeli manevar, a potom su zauzeli mesta u svemirskom brodu Sojuz, u slučaju da nešto pođe po zlu i moraju da napuste stanicu.

Priprema za napuštanje broda je opasna i na okeanima, a kamoli u svemiru, 420 km iznad zemlje dok putujete brzinom od 27.568 kilometara na čas.

Na sreću, sve je prošlo u najboljem redu i potencijalna katastrofa je izbegnuta, što je potvrdio šef NASA-e Džim Bridenstajn, koji je iskoristio priliku da skrene pažnju na opasnost koju predstavlja svemirsko smeće.

PROČITAJTE JOŠ…

MISTERIJA DIMENZIJA: Za sve koji ne veruju u PARANORMALNO

INCIDENT U SAD: Vraćen avion sa američkim potpredsednikom Pensom

DR KON OBJASNIO: Zbog ovoga će nove MERE NADZORA trajati i za Božić

Džonatan MekDauel, astronom Harvard-Smitsonijan centra za astrofiziku potvrdio je da je objekat koji je prinudio ovaj najnoviji manevar ostatak japanske rakete H-2A F40.

Deo ove rakete putovao je brzinom od 52,560 kilometara na čas. Poređenja radi, metak putuje brzinom od približno 2.736 kilometara na čas.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter