BRITANSKE VLASTI UPOZORAVAJU: Opasnost od terorizma na EP u Francuskoj


Britanske vlasti su danas upozorile svoje državljane koji planiraju da prisustvuju Evropskom prvenstvu u fudbalu u Francuskoj ovog meseca da tamošnji stadioni, zone za navijače i železničke i autobuske stanice "predstavljaju moguće mete terorističkih napada".

- Postoji velika opasnost od terorizma - navodi se u upozorenju britanskog Ministarstva spoljnih poslova namenjenog svojim građanima ljubiteljima fudbala, koji planiraju put u Francusku, prenela je agencija AFP.

Na sajtu Forin Ofisa, fanovi fudbala se savetuju da budu oprezni u svako doba i da prate uputstva francuskih vlasti.

- Tokom Evropskog prvenstva u fudbalu, stadioni, zone za navijače, lokacije na kojima mogu da se prate prenosi utakmica, kao i transportne zone, predstavljaju potencijalne mete terorističkih napada - upozorio je Forin Ofis.

Kancelarija britanskog premijera Dejvida Kamerona je saopštila da to upozorenje nije objavljeno kao odgovor na neku konkretnu opasnost, već kako bi ljubitelji fudbala dobili potrebne informacije.

Evropsko fudbalsko prvenstvo počinje u petak, 10. juna, utakmicom na Stadionu Francuska u Sen Deniju gde domaćin turnira igra sa selekcijom Rumunije.

Prvenstvo u Francuskoj traje do 10. jula.

 

Tanjug
Foto: Wikipedia
 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  FILM
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Čađava mehana
21:00 Ćirilica
23:20  Novajlije - Žurka
02:30  Posle ručka