Izvor:
09.09.2019 u 16:53
0

IZLOŽBA „ODBRANA 78“ POVODOM 20. GODIŠNJICE OD NATO AGRESIJE: Protivimo se ratu i branimo mir!

Potpredsednik Centralnog vojnog komiteta Kine general Džang Jousja, u pratnji ministra odbrane Aleksandra Vulina i kineske ambasadorke Čen Bo, posetio je danas izložbu „Odbrana 78“, koju su u Muzeju grada Beograda Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije organizovali povodom obeležavanja 20. godišnjice od NATO agresije.

Obilazeći interaktivnu, multimedijalnu postavku, Vulin je kineskom generalu predstavio koncept izložbe koja sažeto svedoči o dešavanjima u SR Jugoslaviji neposredno pre, za vreme i posle NATO agresije.

Džang je pokazao posebno interesovanje za originalne eksponate i video zapise predstavljene na izložbi, a tokom obilaska naročito se zadržao na segmetnu koji oslikava bombardovanje Ambasade Kine u Beogradu od strane NATO, što je predstavljalo do tada nezabeleženi diplomatski incident, koji je tadašnja kineska Vlada okarakterisala kao ratni zločin, kršenje suvereniteta Kine i osnovnih načela međunarodnih odnosa, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Nakon obilaska izložbe u knjizi utisaka visoki gost iz Kine je napisao: „Protivimo se ratu i branimo mir.“

Autor izložbe je Dušan Jovović, a postavka je realizovana uz podršku Vojnog muzeja i Muzeja vazduhoplovstva, a značajan doprinos dale su jedinice Vojske Srbije.

Ranije danas, delegacija Centralne vojne komisije obišla je 250. raketnu brigadu za protivvazduhoplovna dejstava u kasarni „Major Milan Tepić“ u Jakovu

Izvor: Tanjug
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter