BRANISLAV NEDIMOVIĆ ZA HEPI PORTAL: Izvoz jabuka u Kinu će početi u aprilu! (VIDEO)

 

Izvoz jabuka u Kinu će početi u aprilu, za sada nismo još uvek sve dobili, ali do aprila će biti gotovo izjavio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović, gostujući na Hepi portalu.

- Mi za Kinu nismo još sve dobili, u aprilu će biti sve gotovo. Za Kinu smo završili kukuruz, goveđe meso već ide, i dolaze nam u novembru kolege iz Kine, vezano za izvoz mleka i proizvoda od mleka, proizvoda koji se koriste za ishranu beba i doći će da obiđu objekte koji se bave prerađivačkim kapacitetom u oblasti mesa.- kaže ministar Nedimović.

Nedimović je najavio potpisivanje Sporazuma o fitosanitarnoj zaštiti tokom posete ruskog premijera Beogradu, kao i to da će biti potpisane izmene Sporazuma o slobodnoj trgovini.

- Mi ćemo potpisati Sporazum o fitosanitarnoj zaštiti, na srpski kada se prevede, to je sporazum koji reguliše promet voća i povrća. On nama donosi mnogo liberalnije uslove, i mnogo lakši transport i trgovinu sa prostorom Evroazijske unije, kada uradimo jednu kontrolu u Srbiji, ona više ne mora da se radi bilo gde. S druge strane, biće potpisane izmene Sporazuma o slobodnoj trgovini, to će biti 25. ili 26. oktobra, gde će jedan sektor poljoprivrede imati bescarinski režim, to se pre svega odnosi na voćne rakije i na sireve. objašnjava Nedimović.

Ministar je, takođe, najavio da će početi izvoz junetine u Tursku.

- Prošle nedelje je potpisan ugovor o izvozu 2500 tona mesa do kraja februara. Došla su dva turska inspektora u jednu klanicu, i čekamo još da dođu na liniji pakovanja ljudi iz Turske, zato što oni kontrolišu proces, i kada oni dođu očekujem da izvoz počne. – istakao je Nedimović za Hepi portal.

Intervju u celosti možete pogledati u videu ispod: 

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro