Izvor:
05.10.2017 u 17:36
0

SRBIJA U ULOZI POSREDNIKA: Putin i Tramp šalju „specijalce“ u Beograd!

Specijalni izaslanik SAD za okončanje sukoba u istočnoj Ukrajini Kurt Volker i pomoćnik Kremlja Vladislav Surkov sastaće se 7. oktobra u Beogradu.

"Sastaću se s ruskim kolegom u oktobru u Beogradu kako bismo razgovarali o bržoj implementaciji Minska (sporazum op.nov.) i o obnavljanju teritorijalnog integriteta Ukrajine", objavio je Volker, a prenosi Slobodna Evropa.

"Minsk" se odnosi na sporazum iz februara 2015. godine potpisan u beloruskoj prestonici, kojim se traži prekid vatre te su određeni dalji koraci da se okonča sukob koji je u velikoj meri nepromenjen.

Ovo će biti drugi sastanak Volkera i Surkova, koga je predsednik Rusije Vladimir Putin delegirao za razgovore o sukubima u istočnoj Ukrajini.

Volker je do sada odbio da se sastane sa Surkovom u Rusiji, a Surkovu je zabranjen ulazak u Evropsku uniju, u okviru sankcija koje su nametnute kao odgovor na rusku agresiju protiv Ukrajine.

Volker i Surkov su prvi put razgovarali 21. avgusta ove godine u Minsku.

b92.net
Foto: Twitter/MichaelDelauzon, Twitter/ExpresportalSrb

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter