Izvor:
18.01.2018 u 21:24
0

PRIŠTINA NE ODUSTAJE OD UKIDANJA SPECIJALNOG SUDA: Nakon dva propala pokušaja, u ponedeljak opet odlučuju!

Albanske političke partije u Prištini ne odustaju od održavanja sednice Predsedništva parlamenta i opoziva odluke o formiranju Specijalnog suda za ratne zločine Oslobodilačke vojske Kosova.

Nakon dva neuspešna sazivanja sednice Predsedništva parlamenta, naredna je najavljena za ponedeljak, javio je portal Ljajmi pozivajući se na više izvora. Navodi se da je i predsednik kosovske skupštine Kadri Veseli ranije rekao da će skupštinsko predsedništvo biti održano naredne sedmice, ne precizirajući dan.

Šef parlamentarne grupe Alijanse za budućnost Kosova Ahmeti Isufi potvrdio je juče da će na toj sednici biti razmatrano da li će se na dnevnom redu skupštine i kada na dnevnom redu naći ukidanje Specijalnog suda. Šef parlamentarne grupe opozicionog Demokratskog saveza Kosova. Avdulah Hoti, kritikovao je jučerašnje odlaganje sednice Predsedništva zbog nedostatka kvoruma.

Nedolazak na sednice predsedništva i parlamenta je katastrofa za Kosovo, rekao je Hoti.

– Ovo je katastrofa za zemlju. Institucije su nefunkcionalne, a mi nećemo sedeti skrštenih ruku – rekao je Hoti. Grupa od 43 poslanika u kosovskom parlamentu traži ukidanje Specijalnog suda.

Ta inicijativa je naišla na podršku kosovskih lidera, ali ne i međunarodne zajednice koja je preko svojih diplomata albanske lidere upozorila da bi ukidanje Suda imalo teške posledice po Kosovo.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/Oslobodjenjeba

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter