Izvor:
08.05.2019 u 11:03
0

DOKUMENTI KOJI DOKAZUJU UTAJU POREZA PREDSEDNIKA AMERIKE: Tramp ismeva poreski sistem!

Preduzeća Donalda Trampa prijavila su gubitke od 1,17 milijardi dolara od 1985. do 1994. godine kako su saopštili mediji navodeći informacije iz poreskih dokumenata iz tog perioda.

Izgleda da je Tramp iz godine u godinu izgubio više novca nego bilo koji drugi pojedinačni poreski obveznik iz SAD-a prema 10-godišnjim poreskim informacijama do kojih se došlo u posed.
Kada se Tramp kandidovao za predsednika proglasio je sebe za milijardera, reklamirajući svoj finansijski uspeh, ali je nepokolebljiv u svom odbijanju da se oslobodi poreske prijave svoje imovine javnosti, uprkos sve većem pritisku Kongresa. Sekretar trezora Stiven Mnuhin u ponedjeljak je formalno odbio zahtev Komiteta za protok novca i prihoda za uvid u posljednjih šest godina Trampovih poreznih prijava.
Godine 1990. i 1991. Trampovi osnovni poslovni gubici su bili više od 250 miliona dolara godišnje – dva puta više od od najprofitabilnijih poreskih obveznika u tim godinama.


Tramp je izgubio toliko novca da je izbegao plaćanje poreza na prihod od osam od deset godina.
Trampa optužuju da je pomogao "svojim roditeljima da izbegavaju poreze" devedesetih godina, uključujući "slučajeve direktne prevare", i da su on i njegova braća i sestre pomogli njegovim roditeljima da sakriju milione dolara u poklonima u "lažnoj korporaciji".
Tramp je počevši od treće godine dobijao najmanje 413 miliona dolara po današnjem obračunu od carstva nekretnine svog oca.
Pre nekoliko sedmica, visoki zvaničnik Bele kuće je izjavio:

– Predsednik je dobio ogromno smanjenje duga i poresku zaštitu zbog velikih građevinskih radova i subvencioniranog razvoja. Zato je uvek ismevao poreski sistem i tvrdio da treba promeniti poreske zakone. Možete napraviti veliki prihod a da ne plaćate veliki iznos poreza.

Happytv.rs
Foto: Twitter/ Printscreen

    PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

    Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

    Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

    Ostavite komentar

    Unesite pojam i stisnite enter