Izvor:
14.05.2019 u 05:32
0

BRITANSKI MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA UPOZORAVA: Iran i SAD mogu izazvati konflikt u nestabilnom Zalivu!

Iran i SAD mogli bi slučajno da izazovu konflikt u već nestabilnom Zalivu, izjavio je u Briselu britanski ministar spoljnih poslova Džeremi Hant, posle razgovora američkog državnog sekretara Majka Pompea s najvišim evropskim zvaničnicima.

Američki predsednik Donald Tramp želi da izoluje Teheran onemogućavajući mu izvoz nafte, pošto su se SAD povukle iz iranskog nuklearnog sporazuma. Tramp je takođe pojačao vojno prisustvo u Zalivu da bi izvršio pritisak na Iran.

Dok Evropska unija deli nešto od zabrinutosti SAD oko Irana, uključujući njegovo učešće u sirijskom sukobu, ona i dalje podržava nuklearni sporazum, navodeći da je to u bezbednosnom interesu Evrope.

Velika Britanija, Nemačka i Francuska potpisnice su sporazuma iz 2015. godine, a njihovi ministri spoljnih poslova održali su juče odvojene sastanke u Briselu s Pompeom, koji je, kako bi obavestio evropske saveznike o najnovijim potezima Vašingtona, otkazao planirano zaustavljanje u Moskvi pre odlaska u Soči na susreta sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovim i predsednikom Vladimirom Putinom.

Pompeo se u Briselu sastao i s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Izvor: Tanjug
Foto: YouTube/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter