Izvor:
01.06.2018 u 13:24
0

ENERGETSKA BOMBA: Evo koju hranu bi trebalo da jedete pre treninga!

Bilo da volite da vežbate ili tek treba da počnete da idete u teretanu, šanse da razmišljate o hrani koju treba da konzumirate pre treninga su vrlo male.

Prema fitnes instruktorima, ali i nutricionistima – to je velika greška koju ne bi trebalo sebi da dozvoljavate. Ukoliko želite da vaše telo ima snage na treningu i pri tome da sagoreva višak kalorija i masti, onda je potrebno da unesete "gorivo" koje ne čine nezdrave grickalice ili hrana koja će vam teško pasti "na želudac". Zato smo istražili i saznali koje namirnice su idealne za konzumiranje pre treninga.

Kikiriki puter na tostu od celog zrna

Parče tosta sa kikiriki puterom ili banana sa kašikom kikiriki ili bademovog putera je odlična kombinacija ugljenih hidrata i proteina pre treninga. Ugljeni hidrati će vam dati energiju, dok će proteini učestvovati u izgradnji mišića.

P.S. Kupujte kikiriki ili bademov puter od proverenih proizvođača koji ne dodaju šećere i ulja – ili napravite sami ovu ukusnu namirnicu!

Urme

Nekoliko urmi pre treninga su takođe odličan izvor ugljenih hidrata. Ovo voće bogato vlaknima će održati nivo šećera i energije stabilnim. Možete ih jesti samostalno ili u energetskim čokoladicama.

Banane

Banane su bogate kalijumom i ugljnim hidratima i biće odlična užina pre treninga. Poput proteinskih šejkova, odličan su izvor energije kada nemate vremena da pojedete pravi obrok.

Slatki krompir

Slatki krompir je takođe bogat kalijumom, ali i vitaminom A i ugljenim hidratima i odličan su izvor energije pre i posle treninga. Količinski nema potrebe da uzimate mnogo krompira, a isto tako treba izbegavati i ukusne sosove i dodatke koji će vam samo odmoći ako želite da smršate.

Grožđe sa sirom

Voće sadrži ugljene hidrate koji podižu energiju i koji su lagani za varenje. Takođe je dobro zbog vlakana i fitohemikalija. Grožđe sa niskomasnim sirem je super kombinacija, isto koliko i klementine sa nekoliko neslanih orašastih plodova.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter