Izvor:
22.07.2018 u 08:12
0

UŽIVAĆETE, A SKINUĆETE SALO SA STOMAKA: Uz ove namirnice, smršaćete brzo i lako!

Ukoliko većinu dana provodite sedeći, malo se krećete, a uz to unosite dosta kalorija gotovo je nemoguće da se ne pojavi salo oko struka.

Salo oko struka koje čine takozvane viceralne masti, nije samo estetski problem već je razlog za zabrinutost, jer predviđa određene zdravstvene rizike, uključujući kardiovaskularne bolesti i dijabetes tipa 2. Dijeta i vežbe igraju glavnu ulogu u skidanju sala, ali to druge faktore, kao što su više sna i smanjenje nivoa stresa.

Namirnice od belog brašna su najveći krivci za stvaranje sala oko struka i na stomaku, pa se potrudite da peciva, pice, razne grickalice i slične namirnice potpuno izbacite iz ishrane. Ako imate salo oko struka i na stomaku verovatno unosite više kalorija nego što vaše telo može da sagori.

Višak kalorija se skladišti kao masti kada telo ne može da ih iskoristi kao gorivo. Zato je najbolji metod za skidanje sala paralelno smanjenje unosa kalorija i povećanje fizičke aktivnosti. Sledeće namirnice pozitivno utiču na skidanje sala oko struka ali i sa njima ne treba preterivati!

Crna čokolada

Dobro ste čuli. Crna čokolada je puna antioksidanasa (čak osam puta više nego kod jagoda). Sadži stimulanse koji pomažu gubljenju sala, uključujući teobromin i kofein. Takođe sadrži dozu oleinske kiseline, koja je mononezasićena mast. Izaberite čokoladu sa 78% ili više kakao radi boljih rezultata.

Cimet

Istrživači su utvrilili da cimet sadži jedan antioksidans koji povećava insulinsku osetljivost i stabilizuju nivo šećera u krvi.

Jogurt

Iako se jogurt baš ne preporučuje za skidanje masti, ali ako je u pitanju onaj sa minimalnim procentom masti, može pomoći boljoj iskoristljivosti kvalitene hrane, što pomaže u borbi protiv sala. Još ako ga pomešate sa nekim bobičastim voćem i orasima, onda ima još jači efekat.

Belo meso

Pored opšte poznatog belog mesa, u obzir dolazi divlji losos, posna domaća teletina, ćureće belo meso itd. Svi izvori proteina kroz hranu, kada se vare, telo troši 30% svojih kalorija da bi ih svarilo do kraja.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter