Izvor:
22.10.2018 u 06:28
0

VEST KOJA ĆE VAM POPRAVITI DAN: Najstariji živi bračni par otkrio recept za dugotrajnost braka! (FOTO)

Iako se životni vek ljudi produžio, pa danas ima sve više onih koji dožive 80. rođendan, nekako je neverovatno da ima onih, koji osam decenija provedu u braku. Masau i Mijako Macumoto iz Japana upravo je to pošlo za rukom.

Ovaj par je najstariji živi bračni par na svetu, i kao takvi su ušli u Ginisovu knjigu rekorda. Masao ima 108, a Mijako 100, a venčali su se 1937. godine. Zajedno imaju više od dva veka.

Ponosni su roditelji pet ćerki, od kojih imaju 13 unučića i 25 praunuka. Mijako je otkrila da je tajna dugovečnog braka samo strpljenje.

– Sve je to zbog strpljenja. Toliko sam zahvalna da mi krenu suze kad samo pomislim koliko smo zajedno – rekla je ona.

Da je ovo upravo ključ srećnog braka, potvrdila je i dr Tina Tesina koja je za Biznis insajder rekla da ukoliko partneri rešavaju probleme, komuniciraju i slažu se da će onda dugo godina moći da provedu u zajednici.

– Kada ste frustrirani i beznadežni, imate manje strpljenja za partnera – dodala je.

B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter