Izvor:
19.10.2017 u 20:33
0

JAPANCI OTKRILI VELIKU PEĆINU NA MESECU: Moguće sklonište za astronaute!

Naučnici iz japanske svemirske agencije otkrili su veliku pećinu na Mesecu koja bi mogla biti mesto za austronautsku bazu i sklonište od radijacije i velikih temperaturnih promena, rekli su zvaničnici, prenosi AFP.

Podaci dobiveni s japanskog satelita potvrdili su postojanje 51 kilometra duge i 100 metara široke pećine koju je, najverovatnije napravila vulkanska aktivnost prije oko 3,5 milijarde godina.

– Znali smo da je moguće postojanje ovakvih mesta, ali nije bilo potvrđeno, do sada. Nismo još vidjeli njenu unutrašnjost, ali se nadamo da će nam to dati više detalja – rekao jedan istraživač u japanskoj svemirskoj agenciji.

Japan je objavio planove da pošalje astronaute na Mesec oko 2030. godine. Ideja je da se napravi, zajedno s američkom agencijom NASA, svemirska stanica u mesečevoj orbiti, a onda pošalju i astronauti na Mesec.

Američki potpredsednik je ovog meseca rekao da će SAD ponovo poslati astronaute na Mesec, a Kina i Indija imaju svoje programe.

Izvor: Nezavisne.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter