SPREMI TE SE ZA IDEALNO PUTOVANJA: Tri koraka do savršenog odmora!

 

Bilo da putujete u udaljene krajeve ili u neku od nama susjednih zemalja, pored urednih putnih dokumenata, za bezbrižan ljetnji odmor veoma je bitan i osjećaj sigurnosti na putu.

Da li i vi sa nestrpljenjem iščekujete godišnji odmor?

To je vrijeme rezervisano samo za vas i vaš užitak, no prije nego što krenete na ljetovanje bitno je da obratite pažnju na slijedećih par koraka.

1. Dobra priprema je pola posla (ili u ovom slučaju bolje reći – odmora!)

Iako mnogi vole spontana putovanja, kad je u pitanju odmor na moru, planiranje se pokazalo mnogo sigurnijim potezom. Smještajni kapaciteti popularnih ljetnih destinacija su ograničeni i često budu bukirani mjesecima unaprijed, pa da bi izbjegli stres ali i uštedili novac, na vrijeme osigurajte svoje 'mjesto pod suncem'. Planirati ljetnje putovanje u skladu s budžetom je važno i iz razloga što su hrana i piće u obalnim krajevima uvijek skuplji nego u gradovima, pa svaka ušteda može značiti i više uživanja u lokalnim delicijama, a možda i školu jedrenja ili neki dnevni izlet.

Planiranje je važno i kada se radi o izboru prevoznog sredstva. Ako putujete avionom, karte kupite barem mjesec dana unaprijed. Pred sami polazak mogu biti znatno skuplje, a u najgorem slučaju mogu biti i rasprodane. Ako u neku od susjednih zemalja putujete s grupom prijatelja ili sa porodicom, radije se odlučite za putovanje kopnom budući da tako možete imati značajne uštede.

Vjerovatno ste razmišljali i o najlakšem načinu kako putovati s djecom, pa ako ste u mogućnosti, odgovor je više nego jednostavan - automobilom! Zbog eventualnih čestih pauza u putu, te više prtljage, ovo je ujedno i najbolji način kako putovati s bebom. Kako bi izbjegli neugodnosti na putu, prije polaska ne zaboravite na redovni servis automobila.

2. Pakovanje je mnogo više od kupaćeg kostima i ulja za sunčanje

Pored uobičajenog pakovanja odjeće i svih sitnica za uživanje na plaži, ne zaboravite i da boravak na moru mogu pokvariti i tegobe kao što su ubod insekta ili iznenadna grlobolja. Kako bi na odmoru izbjegli potragu za lijekovima, sa sobom ponesite malu 'mobilnu apoteku' s preparatima koji bi vam mogli zatrebati. Ukoliko na putu ipak zatrebate pomoć ljekara, pobrinite se da sa sobom imate i odgovarajuće putno zdravstveno osiguranje.

Ako ste se odlučili za ljetnji odmor na ostrvu ili nekoj drugoj destinaciji udaljenoj od gradske buke, ne zaboravite ponijeti dovoljno gotovine i na vrijeme razmijeniti novac u lokalnu valutu. Ovo vam takođe može uštediti dosta dragocjenog vremena i učiniti odmor opuštenijim.

3. I zadnje, ali ne i najmanje važno – bezbrižan odmor

Uvijek provjerite ispravnost putnih dokumenata, a ako putujete prvi put na neku udaljenu destinaciju, prethodno se informišite i o pravilima ulaska i boravka u toj zemlji.

Bilo da putujete u udaljene krajeve ili u neku od nama susjednih zemalja, pored urednih putnih dokumenata, za bezbrižan ljetnji odmor veoma je bitan i osjećaj sigurnosti na putu.

 

Vijesti
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vesti



Podeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18.10 Glamur
18:10 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:25 Parovi - Izbor pomoćnika
02:30 Parovi - Live