Izvor:
25.05.2016 u 15:47
0

PUT U KOLEVKU REGE MUZIKE: Evo šta vredi videti na JAMAJCI! (FOTO, VIDEO)

Jamajka je pravi izbor za vas ukoliko želite da spojite užitak u prirodnom bogatstvu i upoznavanje šarenog afričkog života i mentaliteta. Zlatne plaže, jarkozelene planine, tirkizno more, koralni reljefi, reke i mineralni izvori učiniće da vam ovo ostrvo zauvek ostane u pamćenju. Bilo da idete na pešačku turu ili se odlučite za to da jašete konja po plaži, nećete se pokajati. Usput ćete naučiti i mnogo toga o istoriji ove zemlje, ali ćete zaroniti i u stare plantaže tropskog voća.

Prestonica ove karipske zemlje jeste grad Kingston u kome možete da posetite pregršt muzeja i istorijskih atrakcija.

Evo šta bi sve trebalo da obiđete i uradite ako se odlučite za put na Jamajku:

Reka Rio Grande – Profesionalni vodiči ukrcaće vas na splavove sačinjene od bambusa i povešće vas na fantastičan rafting kroz tropsku prašumu koji traje dva i po sata. Ovom rekom se splavari još od 1911. godine, kada su farmeri koristili Rio Grande da transportuju banane. Nežni brzaci i predivna priroda ulepšaće vam boravak na Jamajci.

Vožna bobom kroz prašumu – Ovu avanturu će malo šta uspeti da nadmaši. Potrebno je da se žičarom popnete na Mističnu planinu i da se potom bobom brzinski spustite kroz prašumu. Druga opcija za adrenalinske zavisnike jeste i čuveni ziplajn niz planinu – tačnije, spuštanje niz čeličnu sajlu dok se držite za čekrk. Avantura vredne Indijane Džonsa. Ukoliko niste baš toliko zagrizli za to da vam se puls ubrza i da damare čujete u sopstvenoj glavi, odlučite se za pešačenje po Mističnoj planini, obiđite bašte kolibrija i leptira i brojne prirodne lepote.

Muzej Boba Marlija – Greh bi bio da provedete odmor na Jamajci a da ne obiđete kuću ove rege legende. Kingston će vam pružiti priliku da vidite kuću koja je ispunjena uspomenama na ovog karipskog junaka, dok se podsećate njegovih najvećih hitova. Takođe, videćete i hologramski 3D snimak sa Bobovog nastupa na dodeli Gremi nagrada 1978. godine. Možete da obiđete njegov studio, spavaću sobu, kao i da vidite njegovu odeću, ali i da pijete i jedete isto što i on – u kafeu "One Love". Tura traje 75 minuta i podrazumeva laganu šetnju Marlijevim domom i životom.

Pogledajte šta još možete da obiđete na ovom karipskom dragulju:

HappyTv.rs
Foto: Pixabay, Twitter/VisionJA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter