LETO U SRED NOVEMBRA: Top pet ostrva sa tropskom klimom!

Od hladne jeseni ne morate bežati na daleke kontinente. Evo 5 destinacija idealnih za kratak odmor, tokom kojeg možete ići maltene bosi.

Kanarska ostrva 

Najtoplije su mesto u Evropi tokom jeseni i zime. Smešteni su duboko u Atlantskom okeanu, uz obalu zapadne Afrike, sa prosečnom temperaturom 21 stepen. Opustite se u jednom od luksuznih rizorta, jašite kamile, probajte specijalitete Tenerifa ili se samo izležavajte na belim peščanim plažama Fuerteventure. 

Madeira 

Portugalski biser Atlantika popularan je kao zimsko odredište Evropljana koji ne vole da se smrzavaju. Glavni grad Funšal prekrasna je mešavina modernog i tradicionalnog, sa strmim padinama sa kojih se pruža veličanstven pogled na more i bele zidove kućica s crvenim krovovima. Nedaleko od grada nalaze se crne vulkanske peščane plaže. 

Krit

Najveće ostrvo u Grčkoj u novembru ima prosečnu temperaturu od 17 stepeni, a penje se i do 21. Taman za duge šetnje ili vožnju biciklom kroz predivne krajeve.Južna strana ostrva je toplija. Posetite skrivene plaže i restorane i iskopine u Knososu. 

Malta

Ulice glavnog grada Valete i plaže u blizini Goza su poprilično prazne u novembru. Pronaći će te mnoštvo muzeja, galerija i kafića. Uživaćete u suncu, temperaturama oko 20 stepeni, tirkiznom moru, izletu brodom do ostrva Komino. 

Kipar

Nalazi se na mediteranu, temperature se ovde kreću oko 20 stepeni, a čak i temperatura mora može biti skoro ista. Uživajte u dugim šetnjama, vožnji brodom ili se izgubite u starom Pafosu, području bogatom arheološkim nalazištima. 

 

B92.net
Foto: Arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Kviz: Naslovna strana
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Čađava mehana
21:20  Provodadžija
22:20  Sudbine
23:20  Novajlije reality