Izvor:
16.04.2019 u 11:35
0

MIHAJLOVIĆ: Srbija je ponosna što je deo globalne inicijative “Jedan pojas, jedan put“!

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se danas s Vang Tingkeom, predsednikom kineske osiguravajuće kompanije „Sinosure“, sa kojim je razgovarala o mogućnostima saradnje, s obzirom na velike infrastrukturne projekte koje Srbija realizuje sa NR Kinom.

Mihajlovićeva je tom prilikom istakla da su saradnja i dobri odnosi koje naša zemlja ima sa NR Kinom od velikog značaja za Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića, te da je Srbija ponosna što je deo globalne inicijative „Jedan pojas, jedan put“.

Potencijalna vrednost svih projekata sa NR Kinom, onih koje trenutno realizujemo, kao i onih koji su u planu, iznosi blizu 10 milijardi dolara. Naše dve zemlje puno rade u infrastrukturi, naredne nedelje boravićemo u Pekingu i tom prilikom ćemo potpisati nekoliko važnih finansijskih ugovora – rekla je ona.

Zadovoljni smo saradnjom sa kineskim kompanijama i zainteresovani za saradnju sa vama, svetski poznatom osiguravajućom kućom, dodala je Mihajlovićeva.

Vang je ukazao na odlične ne samo prijateljske, već i ekonomske odnose NR Kine i Srbije, podsetivši na dobre rezultate u zajedničkoj saradnji.

Naša kompanija posluje u više od 200 zemalja sveta, podržavamo više od 13.000 kompanija. Budući da su odnosi dva predsednika odlični, siguran sam da ima dosta prostora za saradnju, spremni smo da podržimo projekte iz saobraćajne i energetske infrastrukture – rekao je on.

Zainteresovani smo za više vidova saradnje, kako kroz finansiranje projekata, tako i kroz preporučivanje Srbije našim klijentima, da dođu i učestvuju u ekonomskom razvoju zemlje – rekao je Vang, navodi se u saopštenju iz kabineta Mihajlovićeve.

Na sastanku je rečeno da će u Pekingu biti potpisani finasijski ugovori za treću deonicu brze pruge od Beograda do Budimpešte i izgradnju deonice Koridora 11 Preljina-Požega, kao i da se razmatraju načini finansiranja deonice auto-puta od Požege do Boljara, vredne skoro dve milijarde dolara.

Ovom prilikom potpredsednica Vlade poklonila je predsedniku kompanije „Sinosure“ tradicinonalni srpski pojas koji su izradile žene sa sela u okviru inicijative „Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima“, koju zajednički realizuju Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, NALED i Etno-mreža.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter