Izvor: Sportklub.rs
30.03.2023 u 16:30
0

KAKO PARTIZAN POBEĐUJE i koje su kritične tačke?

Košarkaši Partizana na dobrom su putu da obezbede plasman u plej-of, a vrata doigravanja mogli bi da otvore već u petak kada u Beograd dolazi Real iz Madrida.

Poraz od Barselone u prošlom kolu nije mnogo uticao na planove i želje srpskog kluba koji tri kola pre kraja ligaškog dela takmičenja i dalje sve drži u svojim rukama.

A šta kaže statistika – kako to ekipa Željka Obradovića pobeđuje, koje su najbolje, a koje najkritičnije tačke?

Prosek poena po četrvtinama

Partizan najviše poena postiže u poslednjoj i prvoj četvrtini, a najkritičnija je treća, uostalom, slabo izdanje u tom periodu koštalo ih je neizvesnije završnice u duelu sa Barselonom. Crno-beli su protiv Katalonaca tu deonicu izgubili 22:13.

Partizan u prvoj četvrtini prosečno beleži 21.8 poena, u četvrtoj 22.1, a u drugoj i trećoj 20.5, odnosno 19.5. Ako se pogledaju učinci njihovih protivnika jasno je da ekipa Željka Obradovića u prvom i poslednjem periodu u proseku ostvari prednost od 3.2 poena, a drugu i treću izgubi za 0.7 koševa.

Pobede i porazi (Italic su obeleženi porazi)

Još je zanimljivije pogledati brojke kada su u pitanju pobede i porazi tima iz Humske. Partizan je u trijumfima najviše poena postizao u poslednjoj deonici – 24, a u porazima najmanje u trećoj – 18.4.

Takođe, ovde se vidi da su crno-beli generalno najneefikasniji u trećoj deonici kada prosečno upisuju 20.5 poena u pobedama i pomenutih 18.4 u porazima.

Kod kuće i u gostima

U mečevima u „Štark areni“ srpski klub prosečno postiže 87.3 poena, u gostima 5.3 manje. Najviše poena u Beogradu beleži u prvom periodu – 22.7, a na gostujućim terenima u posledenjoj deonici – 21.9. Najkritičnija četvrtina u oba slučaja je treća. Interesantno je da je Partizan po broju postignutih koševa i te kako iznad proseka elitnog takmičenja kada su u pitanju dueli pred svojim navijačima.

Crno-beli u petak u 20:30 časova u 32. kolu dočekuje Real Madrid, a pobedom bi došao na korak do plasmana u plej-of. Kakav rasplet je moguć pogledajte u posebnom tekstu.

PODELILI MVP NAGRADU! Papajanis i Kocar proglašeni za igrače kola u Evroligi

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter