Izvor: Happy BSC
18.11.2023 u 20:07
1

AKTUELNOSTI NA HAPPY TV: To što radi Izrael je školski primer GENOCIDA, došlo je vreme kada ništa ne može da se sakrije

Svakog dana iz Gaze stižu zastrašujuće slike, a turski predsednik Redžep Tajip Erdogan,  nedavno je izjavio da Gaza danas uopšte i ne postoji, niti liči na mesto kakvo je bilo pre ovih strašnih dešavanja. Profesor Branislav Ristivojević istakao je da je ovo što Izrael radi školski primer genocida.

– Posle 40 dana rata svima je jasno da Izraelska vosjka nema nikakav obzir kada je u pitanju pojas Gaze. Izrelska država prema pojasu Gaze je školski primer onoga što se zove genocid. Ukinuti nekome vodu i struju i hranu je školski primer genocida. Mi pričamo o jednom bezobzirnom bombardovanju u kome se ne vidi nikakava razlika između civilnog i vojnog cilja – rekao je Branislav Ristivojević, jedan od večerašnjih gostiju emisije „Aktuelnosti“ i napomenuo da je ključna briga u islamskom svetu to što Izrael ima atomsko oružje.

-To je ono što ih sve koči, sve te zemlje da se otvoreno stanu na stranu Palestinaca – istakao je on.

Dragan Stanojević podsetio je gledaoce na svoje ranije izjave kada je rekao da je sve ovo specijalna vojna obaveštajna operacija koju su organizovali Amerikanci.

– Oni nisu mogli da ne vide da se sprema jedan ovakav terorostički napad. Mi vidimo da je Gaza danas uništena, slušali smo izjave i Erdogana i drugih lidera koji su obećavali da će da uđu u rat protov Izraela i da će da brane Gazu, međutim, niko od tih 300. miliona ljudi koliko ih ima u islamskom svetu, niko nije zaštitio Gazu. Meni sve to miriše na američko maslo, oni su sve to organizovali – rekao je Stanojević.

Na činjenicu da je u ratu u Izraelu pregaženo međunarodno humanitarno pravo, podsetio je  profesor Bojan Dimitrijević.

– Ovo je najgrublje kršenje svih međunarodnih prava u istoriji svih ratova, pogotovo što danas više ništa ne možete da sakrijete, možda pre telefona i satelita, neki zločini barem u prvom trenutku su mogli da izmaknu pažnji javnosti, ali sada o tome možete da izveštavate na dnevnoj osnovi.

U emisiju „Aktuelnosti“ direktno se uključio i Aleksandar Nikolić, počasni konzul iz Izraela koji je govorio na temu evakuacije stanovništva iz ugroženog područja.

– Kada govorimo o evakucaji iz pojasa Gaze, to bih podelio u dve grupe, oni koji su strani li dvojni državljani, ta se evakuacija postepeno ali uspešno obavlja, putem graničnog prelaza Rafah u pravcu Egipta. Kada govorimo o palestinskim državljanima, tu je problem neuporedivo veći. Samo prekjuče su izraelske snage iz vazduha puštale letke kojima je bilo pozvano lokalno civilno stanovništvo istočnog dela grada Kan Junis, a to je najveći grad u južnom sektoru pojasa Gaze, da se evakuiše u bezbedonosnu zonu koja se nalazi zapadno od grada, u pravcu mediteranske obale – rekao je  Nikolić

 

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “AKTUELNOSTI NA HAPPY TV: To što radi Izrael je školski primer GENOCIDA, došlo je vreme kada ništa ne može da se sakrije”

  1. Šta se može očekivati od onih koji slede one koji su izvršili genocid nad Indijancima i to na
    njihovoj zemlji , obavestite ih da po svetu više nema „Indijanaca“ jer se bave i dalje genocidom nad raznim narodima .
    U opštem smislu, genocid nužno ne podrazumeva neposredno uništenje jedne nacije,
    osim kada je ono izvršeno masovnim ubijanjem svih pripadnika jedne nacije.( kako su rekli Izraelci i kučiće ćemo im poubijati) , pa to je još viša instanca od genocida ako tako nešto postoji , ali genocid nije samo to Lemkin priča i o svrsi genocida citiram Lemkina ; svrha genocida je da označi organizovani plan, koji podrazumeva različite
    POSTUPKE koji imaju za cilj uništenje osnovnih temelja života nacionalnih grupa Ciljevi takvog plana bili bi raspad političkih i društvenih institucija
    kulture, jezika, nacionalnih osećanja, religije, ekonomskog
    postojanja nacionalnih grupa, kao i uništenje lične bezbednosti, slobode, zdravlja,
    dostojanstva, pa čak i života pojedinaca koji pripadaju tim grupama“.
    Lemkin piše da je genocid veštačo izazvinaje raznih infekcija, namerno razdavjanje porodica u vidu raseljavanja.

    Zar se ne vrši genocid nad Rusima, Srbima, evo i nad Palestincima , genocid nije samo ubijanje i proterivanje već i ovo gore navedeno a to su upravo radili i Rusima i Srbima .I naravno kao po običaju da oni koji vrše to optuže one nad kojima su vršili ili i dalje vrše genocid .
    I gde su UN sa svojom konvencijom iz 1948 god. o sprečavanju i kažnajavnju onih koji vrše genocid , kako će one to kazniti one koji sprovode i vrše genocid a genocid nije samo fizičko ubijanje .
    Pa se pitam zar nisu i sankcije vrsta genocida a još i kada su nepravedno uvedene , zaista zato mora postojatai još neka druga reč još veća od značenja genocid .

    Amerikance , Engleze i Nemce pozdravlja Indijanska poslovica : Lako je biti hrabar iz daleka. (Omaha)
    I Alek Alvarez dobro razmišlja o genocidu , on nije advokat već kriminolog , nije genocid samo totalno ubijanje . To konačno svi treba da shvate .
    Zato bi psiholozi i psihijtari kao i sociolozi trebali da se pozabave onima koji vrše genocid , zapamtite genocid nije samo ubijanje .

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter