Izvor: Happy BSC
05.03.2024 u 20:08
5

AKTUELNOSTI NA HAPPYTV: Postoji VELIKA veza između Donalda Trampa i Ukrajine!

Večerašnja tema ove emisije jesu upravo izbori u Americi i uticaj tih izbora i predsedničkog kandidata Donalda Trampa na celokupan svetski tok

Ključni ljudi u Sjedinjenim Američkim Državama oglasili su se na današnji izuzetno bitan dan, oni ga zovu super utorak, odnosno stranački predizbori održavaju se danas u 16 američkih država, a do pre dva dana bilo je neizvesno da li će se Trampovo ime uopšte nalaziti na glasačkim listićima jer su sudovi praktično izrekli zabrane da se njegovo ime nađe.

Večerašnja tema ove emisije jesu upravo izbori u Americi i uticaj tih izbora i predsedničkog kandidata Donalda Trampa na celokupan svetski tok.

Gosti večerašnje emisije su general-potpukovnik Vojske Republike Srpske u penziji Vinko Pandurević, privrednik i autor knjige „Novi ekonomski manifest“ Jovo Drobnjak i Dragan Stanojević iz pokreta „Rod“.

– Bilo je nezamislivo pre 15 godina da se ovo dešava, kao da se demokratija izgubila, geopolitički odnosi su se promenili. Amerika više nije simbol demokratije, međutim odluka Vrhovnog suda da Tramp može da bude kandidat za predsednika dokazuje da ipak postoji neke snage razuma koje prate razvoj određenih procesa i smatraju da bi to moglo da uruši sistem u Americi. Postoji velika veza između rata u Ukrajini i ovih izbora, Tramp je itekako uticao na Ukrajinu. Svakako je ova situacija zakomplikovala izbore. Protivkandidatkinja je dobila svih 19 glasova, ali eto proces se odvija sve ide svojim tokom – rekao je Pandurević.

Jovo Drobnjak je naglasio da je tragedija što se ovakav rat vodi u pravoslavnoj zemlji Ukrajini.

– Ja bih rekao da je to samo bila jedna farsa velika – ta demokratija ne može se posmatrati kao demokratija starih država. To je samo sudar dva pola različitog kapitala. S jedne strane imamo predstavnika demokrata i imamo s druge strane Republikanskog predstavnika koji predstavlja druge delove kapitala kroz vođenje tzv. duboke države. Ovo je proces završavanja liberalnog kapitalizma, to će se svakako završiti onako kako je u Mađarskoj dokazano. Težnja je za slobodama, za pravdom i ta sloboda i pravda uglavnom se ostvaruju u poslenje vreme i kroz formiranje korpusa koji se zove BRIKS, to su osnovna ljudska prava koja se odnose na dekolonizaciju Afrike, odnosi se na ljudska i svaka druga prava i ekonomske slobode. Iz nedavno oslobođenog Nigera se to najbolje vidi. U svakom slučaju taj neokolonijalni kapitalizam i neokolinijalizam je mnogo opasniji za sve te zemlje od samog kolonijalizma. Tragedija je velika što se to odigrava na prostoru jedne pravoslavne zemlje Ukrajine – rekao je Drobnjak.

Dragan Stanojević je naglasio da mnogi zloupotrebljavaju ulo9gu međunarodnih posmatrača, a da je to izum Amerike.

– Tu ima nekoliko aspekata, ti migranti im služe kao meso koje šalju na određene teritorije, druga stvar naravno da to može da stvori politički problem. Neverovatno koliko smo mi prihvatili taj demokratski narativ, koristeći taj šablon koji se zove demokratija. Opšte je prihvaćeno da Zapad šalje svoje organizacije koje posmatraju izbore. U Rusiji osim klasičnih izbornih mesta imate onlajn kamere. Ja sam mislio da to nije realno. Uglavnom oni to zloupotrebljavaju, da li je iko od nas bio međunarodni posmatrač u Americi. Po nekim mojim informacijama oko 70 odsto se ne odziva, to je njihov problem – rekao je Dragan Stanojević iz pokreta „Rod“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

5 thoughts on “AKTUELNOSTI NA HAPPYTV: Postoji VELIKA veza između Donalda Trampa i Ukrajine!”

    • Ja sam tek posle rata čuo za njega,sada ne mogu tačno da se sjetim da li je bio načelnik štaba VRS ili neka druga funkcija,(bio je pukovnik kada se pojavio i tada je NATO postavljao naše ,,oficire“,kako je sada general -pukovnik meni nije jasno!).

      3
      2
      Odgovori
  1. Ja sam tek posle rata čuo za njega,sada ne mogu tačno da se sjetim da li je bio načelnik štaba VRS ili neka druga funkcija,(bio je pukovnik kada se pojavio i tada je NATO postavljao naše ,,oficire“,kako je sada general -pukovnik meni nije jasno!).

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter