Izvor: BSC HAPPY
19.02.2023 u 20:53
0

Dragan Vujičić za „AKTUELNOSTI“: „Rusi su krenuli u svoju vojnu ofanzivu i ne verujem da će se obazirati na medijske performanse!“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 361. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Odnosi između Rusije i Irana postaju sve pogubniji po Ameriku. Odnosi Rusije i Kine i ugovori koji su potpisani, pokazuju svu besmisao uvođenja sankcija. Da bi kraj sukoba mogao da bude veoma blizu plaši se Zalužnji, glavnokomandujući ukrajinske vojske koji kaže da je broj „vagnerovaca“ koji se uputio ka Zaporožju „prosto nezaustavljiv“.

O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima: novinarom Draganom Vujičićem, Đurom Bilbijom, portal „Fakti“, i vojnim analitičarom Milovanom Bajagićem.

Dragan Vujičić komentarisao je pomeranje vojne grupe „Vagner“ u pravcu Zaporožja.

„Oni su kod Zaporožja, koliko ja znam, kod Zaporožja trenutno vlada uzbuna oko nuklearke i oko najave da će doći do neke sabotaže ili nečeg sličnog vezano za nuklearku. Verovatno je ta grupa otišla tamo da spreči eventualno neki desant ili tako nešto, da obezbedi nuklerku. Unazad dva-tri dana mediji užurbano javljaju, između ostalog, da lete krstareće rakete iznad drugih, Ukrajina ima još tri nuklearke, da je velika napetost oko Zaporožja…“, podseća novinar.

PAVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Pravoslavlje integriše narode dok Zapad istrebljava, a ostatak stavlja u koncentracione logore!“

On je dodao da se ova grupa pokazala kao jedna ozbiljna vojna formacija.

„Sama ta vagnerova vojska, unazad mesec-dva dana, stekao se utisak da Ukrajina i ceo NATO pakt ratuju protiv privatne vojske. To je sa ruske strane ispao kao dobar reklamni potez i naravno digao je cenu i digao je akcije Prigožinu, a danas čitam da bi i Kadirov nešto slično hteo da napavi, neku sličnu vojsku. Gledao sam jedan podkast u kome oni govore i oni su rekli da su oni u principu jedna ozbiljna vojna formacija, naravno da rade u sastavu ruske vojske, jedna ozbilja formacija koja je između ostalog raspoređena u devet zemalja Afrike, gde su zamenili francuske trupe, po dogovoru sa tamošnjim vlastima. Ima ih u Južnoj Africi, ima ih svugde. Oni su izrasli u jednu respektabilnu silu“, rekao je  Vujičić u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY.

Vujičić je podsetio da isti ljudi vode iste ratove već više od 10 godina.

„Ako se uzme u obzir da se ovaj rat, sa ovim protivnicima, da se vodi od negde tamo 2015. godine, od kada su se Rusi umešali u sukob u Siriji, a da se prema istom obrascu ti ratovi vode od 2011. godine praktično, kada je krenula i Libija, i Sirija, bili su resetovani ratovi u Iraku… U tim ratovima su učestvovali isti ovi ljudi, ista ova Bajdenova ekipa, samo su tada bili u kabinetu Džozefa Bajdena, koji je tada bio podpredsednik Obame. Znači isti Saliven, isti Blinken, ista Nuland, isti Kejgan…“, rekao je novinar.

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „U Bahmutu je na snazi Gerasimova taktika ratovanja- izluđivanje protivnika!“

On je dodao da niko ne zna kojim putem će krenuti ruska ofanziva.

„To je sukob i rat dobrih poznanika, koji otprilike znaju šta će se dogoditi. Ako pogledate matricu, kako je to krenulo sa naoružavanjem, pa kako je nestalo neko oružje, pa kako je išlo. U principu to je sve ista priča. Rusi apsolutno znaju matricu na kojoj radi ova grupa ljudi, koji su sam vrh američke administracije i otprilike njima nije problem da isplaniraju sledeće poteze. Sledeći potezi su svakako, i to će biti u nekoliko narednih dana, nova neka velika provokacija, neko novo veliko vanredno događanje. To se i očekuje to se i zna, sa tim što ovog puta Rusi su krenuli u svoju vojnu ofanzivu i ne verujem da će se obazirati na medijske performanse. Đura je to lepo rekao, niko ne zna šta će i na kojim linijama će oni krenuti u vojnu akciju, ali oni su definitivno krenuli i videćemo gde će ići taj prodor, gde će ići ta „duboka strela“, kako su je krstili na Zapadu“, istakao je novinar.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter