Izvor: BSC happy portal
06.03.2023 u 20:40
0

VLADIMIR KOKANOVIĆ U „AKTUELNOSTIMA“: „Zadatak grupe Vagner je bio da napadaju Bahmut sa severne i istočne strane!“

Stručnjaci su analizirali trenutno stanje na frontu.

Tokom informativne emisije „Aktuelnosti“ ove večeri govorilo se o trenutnom stanju na frontu, toku specijalne vojne operacije nakon 376. dana ofanzivnih napada, poslednjem izveštaju generala Konašenkova, ali i krucijalnoj borbi za Bahmut.

RISTIVOJEVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ovo nije rat dve vojske već dve vojne industrije“

Na ove krucijalne tematike svoj sud izneo je Vladimir Kokanović – „Srbi u Sloveniji“, pored prof. dr Dragan Škobalj – eksperta i pukovnika Miroslava Španovića koji su veoma koncizno dočarali problematiku i realnu sliku fronta u Ukrajini.

  • Nekoliko pokazatelja govori o samom moralu ukrajinske vojske. Bitan segment je i rušenje železničkog mosta u samom Bahmutu od strane ukrajinske vojske, to govori u prilog toga da su svesni da će doći do samog pada Bahmuta. Ukrajinska vojska je u jednom momentu sve raspoložive snage, naročito specijalne jedinice rasporedila u samom gradu, nadajući se da će Bahmut biti sa njihove strane oslobođen. Uloga Vagnera u ovom sukobu u Bahmutu je bila ogromna, s obzirom na to da su oni imali zadatak i bili su dobro pripremljeni kad je reč o njihovim oružanim kapacitetima. Njihov zadatak je bio da napadaju Bahmut sa severne i istočne strane, dok je redovna ruska vojska zauzela njihov južni deo. Diplomatije Evrope je poprilično zakazala kada je u pitanju rusko-ukrajinski rat, međutim, to ipak nije prvi put. 1999. godine je bila potpuno destabilozovana, bilo je ugroženo međunarodno javno pravo, Srbija je bombardovana mimo svih normi na najsuroviji način. Ovo je sad situacija u kojoj se sve opet događa. Evropa je uložila ogromne napore, ulaže velika finansijska sredstva, sada imamo 33 paket slanja paketa vojne pomoći od strane SAD – a – istakao je između ostalog Kokanović na Hepi televiziji.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter