Izvor: BSC Happy
05.03.2023 u 22:18
0

RISTIVOJEVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ovo nije rat dve vojske već dve vojne industrije“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY o događajima koji su obeležili 375. dan ruske vojne intervencije u Ukrajini.

Ruske snage ojačale su svoje pozicije u Bahmutu.

U Bahmutu još uvek postoje „džepovi“ u kojima se iza civila kriju Ukrajinci.

Ta kupovina vremena deluje kao žrtvovanje ukrajinske vojske od strane KIjeva jer tenkovska koalaciji ne može da preokrene ishod na ratištu.

Gost emisije „Aktuelnosti“ bio je profesor dr Branislav Ristivojević koji takođe smatra da teško može da se preokrene situacija u Bahmutu.

ALEKSANDAR MITIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Zapad je primenjivao taktiku „kuvane žabe“ da ne bi razbesneo Rusiju

-Sa jedne strane imamo ono što su  proklamovani ciljevi ruske vojne operacije, ali to nisu i ciljevi druge strane. Na drugoj strani su vremenom podizani ulozi.  Sve više država je ulazilo u rat.  Više nije tajna da je Rusija u ratu sa globalnim Zapadom. Rat je prerastao u rat iscrpljivanja. To više nije rat dve vojske već  rat dve industrije. Sada su na delu ruska vojna industrija, a sa druge strane je vojna industrija Zapada. Vojna industrija Zapada je iscrpljene u ovom momentu i u  velikom je problemu. Zapad mora da popuni prvo svoje prazne magacine, pa tek onda da misli kako će oružje isporučiti Ukrajini.  Zapad je rastrzan između onoga što je realno moguće i što tek može da dođe. Odnosno, Amerikanci se plaše za budućnost ovog rata i iz tog razloga naoružavaju Poljsku. Najvažnije pitanje u njihovim medijima, a naročito nemačkim je šta će se desiti nakon pada Bahmuta-kaže Ristivojević.

-Rusija je izgubila rat u zapadnim medijima, ali stvarnost na terenu to demantuje. Od Bahmuta se pravi status grada žrtve. Ukrajina i Hrvati svoj proces etnogeneze nisu završili. Hrvati su to uradili sa Vukovarom. Žrtva mora da bude mrtva da bi bila žrtva. Ukrajincima to nije uspelo sa Marijupoljom, a neće im ni sa Bahmutom uspeti. Koliko god da pokušavaju u tome i to uz pomoć svojih zapadnih mentora, teško im ide. Njihovi mentori koji upravljaju ratom u Ukrajini neće da im dozvole da se povuku iz ovog grada već ih ostavljaju tamo na milost u i nemilost da ginu i tako nemilosrdno troše te ukrajinske jedinice.

Ristivojević smatra da je teško održiv model ratovanja ukrajinske vojske.
-Glavne odluke ne donose oni kojima je stalo do ljudi, do ukrajinskih vojnika. S druge strane Rusi sve koriste pre nego što se upotrebi čovek. To je najbolji dokaz na koji način se koriste te jedinice u borbi.  Nemoguće je da neko ko je Ukrajinac koristi tako svoje vojnike koji su mu rođaci, prijatelji, sugrađani… Ukrajinska vojska se koristi kao topovsko meso  da bi rat što duže trajao.
-Zapadni vojni mentori koji vode rat u Ukrajini su osmislili nešto za ovo proleće, odnosno veliku prolećnu ofanzivu u Zaporožju. Za sve te ciljeve nema raspoloživog ni oružja ni ljudstva,  a dobar deo tih ciljeva je osujetila ruska strana. Verovatno su već tamo strani pljaćenici, mada sumnjam da će dolaziti u većem broju jer se u Ukrajini veoma gine. Sumnjam da će ukrajinska strana imati snage na proleće da krene u tu ofanzivu. Najveći deo oružja i vojnih sredstava nije isporučeno a i obuka vojnika nije završena.  Ukrajinske najiskusnije jedinice su u toj bezglavoj potrošnji stradale ili su rasformirane. Nema snage za veliku ofanzivu. Ovde je sada pitanje ko će dovesti veći broj tehnike i ljudstva, a ne kvalitet. U Rusiji je najvažniji resurs čovek dok u Ukrajini to nije slučaj- poručio je Ristivojević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter