Izvor: BSC Happy
05.03.2023 u 22:46
0

ŠUVAKOVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Amerikanci ratuju u Ukrajini o evropskom trošku!“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY o događajima koji su obeležili 375. dan ruske vojne intervencije u Ukrajini.

Gubljenje čete na dan ili bataljona za nedelju daba postavlja pitanje isplativosti ove mamutske bitke u Bahmutu.

Da li je njegov pad mač sa dve oštrice rekao nam je profesor dr Uroš Šuvaković u emisiji „Aktuelnosti“ na Happy televiziji.

-Suština je u sledećem, Bahmut je značajan saobraćajni centar, ali nije samo to u pitanju. Bahmut se želi medijatizovati. Od osvajanja Bahmuta mora da se napravi simbol  žrtve Ukrajine i to će biti veliki medijski zadatak u narednom periodu. Slično je onome što smo mi imali sa Vukovarom. Eto to je sada Bahmut. Napravili su utvrđenja od kuća i kriju se iza civila. Oni su uzeti za taoce i tada se druga strana optužuje za zločine. Vrlo brzo ćemo takav film „Bitka za Bahmut“ gledati u nekoj nižerazrednoj holivudskoj produkciji-kaže Šuvaković.

ALEKSANDAR MITIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Zapad je primenjivao taktiku „kuvane žabe“ da ne bi razbesneo Rusiju

-Ukrajinci od samog početka rata gube ljudstvo. To im ide u prilog kako bi pokazali Zapadu da se odupiru Rusiji i kako bi dobijali nova sredstva. Svaka ta izgubljena četa je argument Zelenskom da traži još. To je rat vojnih industrija i tu se pokazuje njihov kvalitet. Sve doktrine zapadnog ratovanja u poslednjih 20 godina su pričale da su tenkovi bezvredni, a mi sada gledamo na frontu klasične tenkovske bitke. Ono što je Zapad video kao moderno ratovanje ovde je palo u vodu. Ruski vojnici se žale da je osvajanje Bahmuta otežano rovovima i utvrđenjima sa snajperima. S druge strane Rusi vode računa da ne ginu civili.

Šuvaković kaže da je ruska vojna nadmoć nesumnjiva.

– Pitanje je kakvu će taktiku primeniti u kom delu vojne operacije. Na početku je bilo neslaženja, a onda je došlo do promene. Na ukrajinskoj strani je problem što nema dovoljno obučenog ljudtsva i što mora da moli za oružje,  a ono ne može da stigne brzo i u toj količini koja je njima potrebna. Ti je sada ukrajinski glavni problem. Moraju da organizuju obuku za vojnike na teritoriji trećih država, npr. u Poljskoj i Britaniji.

-Ovde se stvari rešavaju sa hiljadama tenkova i sve su to tenkovske bitke što smo mogli da vidimo. Rusi su navodno izgubili 2.000 tenkova. Zamislite samo koliko su Ukrajinci izgubili? Sve što radi Kijev predstavlja  žrtvovanje sopstvenog naroda da bi se pokazali kao branitelji zemlje. Ta priča je povezana sa idejom žrtve i konstituisanja nacije. Oni postoje 30 godina i moraju da stvore nacionalni identite, jezik, pravopis…

O upotrebi biološkog i hemijskog oružja na ratištu, Šuvaković kaže:
– Laboratorije na teritorije Ukrajine su proizvodile  biološko i hemijsko naoružanje i čak su postojale optužbe da je sin američkog predsednika investirao u njih. Dronovi su jako pogodni za korišćenje hemijskog naoružanja. Lako može da naškodi protivniku bez gubitaka u svojim redovima.  To pokazuje da sa stanovišta ukrajinske vojne taktike je sve dozvoljeno. Ratom ne upravlja Ukrajina ni njihovi oficiri i tu nema dileme. Kada su im „Himersi“ isporučeni onda su neki preprodavani, nestali odjednom. Amerikanci su se onda direktnije uključili na front kako bi sprečili tu zloupotrebu vojne pomoći. Oni ne mogu da dozvole da njihovo dobro naoružanje padne u ruke protivnika. Tako da je to važan razlog uključivanja Amerike u direktno komandovanje. Sasvim je jasno da je Amerika inicijator rata na tlu Evrope.

RISTIVOJEVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ovo nije rat dve vojske već dve vojne industrije“

Šuvaković smatra da NATO ne može da postoji bez Amerike i da ona ne bi dozvolila da se formira evropska bezbednosna struktura koju ona ne može da kontroliše.

-Evropa nema potencijal da se to učini. Evropa je američko polje uticaja i ona je vojno kontroliše. Amerikanci prisiljavaju Evropu da finansira rat u Ukrajini tako što su minirali gasovod i naterali je da tako kupuje od nje tečni gas koji je tri puta skuplji. Amerikanci ratuju u Ukrajini o evropskom trošku-poručio je Šuvaković.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter