Izvor: BSC HAPPY
15.07.2023 u 21:06
1

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Zatvaranje mitropolita – UDAR na kanonsku pravoslavnu crkvu

507. dan specijalne vojne operacije obeležila je vest da su pripadnici ruskih bezbednosnih službi sprečili atentat na glavnu urednicu RT-a, Margaritu Simonjan, ali i apel ruskog patrijarha Kirila da se od progona zaštiti mitropolit Pavel, koji je iz kućnog pritvora odveden u zatvor.  O ovim i drugim temama u „Aktuelnostima“ razgovarali su Dragan Stanojević iz Pokreta „Rod“, Goran Petronijević iz Centra sa obnovu međunarodnog prava i Đuro Bilbija sa portala „Fakti“.

Dragan Stanojević kaže da je reč o savremnoj inkviziciji, u kojoj ne strada samo mitropolit Pavel, već i mnogi drugi crkveni velikodostojnici. Kao primer, navodi da su ukrajinske sudske vlasti, nedavno za jednog Ukrajinca koji je prodavao organe, zatražile zalog od oko 20.000 dolara, a da su u slučaju mitropolita tražili skoro milion.  „Jasno je da su tim zalogom hteli da naprave da to ne može da plati“, smatra Stanojević.

Kaucija je sredstvo obezbeđenja prisustva okrivljenog u krivičnom postupku, podseća Petronijević i ocenjuje da je u ovom slučaju kaucija zloupotrebljena. Ona se odmerava od strane svakog suda na taj način, što se u prvom redu imaju u vidu materijalne mogućnosti onoga o kome se radi, objašnjava Petronijević i ističe da se pravi višeznačni pokušaj ponižavanja Ruske pravoslavne crkve, Rusije, ali i pravoslavlja uopšte. „Nije više kažnjivo ako nešto kažeš, nego ako ne kažeš“, dodaje Petronijević, osvrćući se na zaključak da mitropolita progone zato što nije govorio protiv Rusije.

Bilbija smatra da je reč o udaru na kanonsku Ukrajinsku pravoslavnu crkvu, te da se tu vidi jedan od ključnih razloga zašto je potrebna specijalna vojna operacija. „Danas je možda najpoznatiji ruski politikolog, Sergej Markov, rekao da – ničeg drugog nema, samo taj udar na mitropolitia, odnosno Ukrajinsku pravoslavnu crkvu, dovoljan je razlog da se uništi ukrajinski nacistički režim“, kaže Bilbija.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Zatvaranje mitropolita – UDAR na kanonsku pravoslavnu crkvu”

  1. Amerika i Engleska sa satelitima su zamislili da ostale teritorije na Zemlajskoj kugli nemaju drzave , nemaju zakone, nemaju veru, nemaju crkve, nemaju gradjane koje podrzavaju svoje drzave, svoju vlast, kao da to sve nista ne postoji, samo postoje oni i njihova sila i nista drugo , umislili su da su svi ostali prostori ko zna kakvi u nihovim glavama i da prema tim prostorima treba da se ophode kao prema nicijoj zemlji , da je zemlja nicija da su ostali gradjani niciji da su crkve nicije , neka citaju malo Lota, Hobsa, Rusoa i da prestanu da se prave ludi ali i svet je totalno glup kada im ovako nesto dozvoljava i to godinama i vekovima da rade . Opet dobra emisija .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter