Izvor: BSC Happy
02.01.2024 u 20:53
1

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Zahuktava se borba na rusko ukrajinskom frontu, ponovo gađani Kijev i Belgorod

Emisija „Aktuelnosti“ na Happy televiziji okupira čitav region svojim opsežnim analizama specijalne vojne operacije u Ukrajini, sukobu Izrala i Palestine,uticaju koja ova ratna žarišta imaju na celopkupnu globalno političku situaciju.  Analize , statistike prognoze iz najrazličitijih uglova, opsežnim uvidom u samu ratnu tematiku kao i predviđanja na koju stranu bi ova dešavanja mogla da se preliju na čitav svet izose najeminetniji stručnjaci, iz oblasti ekonomije geopolitike i  svetskih dešavanja na dnevno političkom planu.

Oko 13 sati ukrajinske snage su pokušale da izvrše napad na ciljeve na ruskoj teritoriji, izvodeći udar iz višecevnog raketnog sistema Vilha a dežurni sistemi protivvazdušne odbrane uništili su pet projektila iznad Belgorodske oblasti, navelo je rusko Ministarstvo odbrane. Prvi napad se dogodio oko podneva, kada su sistemi protivvazdušne odbrane oborili četiri projektila ispaljena iz Aldera, kada je povređena jedna osoba.

U napadima na Kijev, Kijevsku oblast i Harkov poginule su četiri, a povređene 92 osobe, saopštio je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

Vazdušni napad je trajao skoro šest sati, prenosi Interfaks Ukrajina. Rusija je na Kijev prvo lansirala dronove Šahed, a potom je više od 15 strateških bombardera Tu-95MS u talasima lansiralo krstareće rakete X-101/X555X-55. Istovremeno dok su krstareće rakete padale na Kijev, više od 10 aviona MiG-31K lansiralo je aerobalističke rakete X-47M2 Kinžal na glavni grad Ukrajine.

U večerašnjoj emisiji o ovoj, ali i drugim globalno političkim temama govore, Jovo Drobnjak, Branislav Ristivojević i Vojislav Šešelj.

Govoreći o zahuktavanju situacije na rusko ukrajinskom frontu dr Vojislav Šešelj kaže da uoppšte nije izneađen jer te napade vode zapadni oficiri.

 

  • Francuzi, Britanci, Nemci, Amerikanci i u dosta slučajeva Poljaci, i oni uglavnom napadaju civile, kada je napadnut Belgorod pre nekoliko dana ubijeno je 25 civila. U masovnim raketnim napadima ruskih snaga i bespilotnih letilica, javi se poginula je jedna osoba eventualno dve osobe i tako . Rusi precizno gađaju isključivo ciljevi ukrajinske vojne industrije i skladište vojne municije. Posebno skladišta zapadne municije koje se dalje isporučuje. Gde se to u jednoj državi pravi inastalacija za grejanje odmah do benzinske pumpe, to ni lud čovek ne bi radio. Te se dve stvari uvek izdvoje. Benzinska pumpa ima jednu dve tri četiri možda i pet podzemnih cisterni . Kad se pogodi ta cisterna ona prvo eksplodira. a onda ima i određen plamen i otuda ovakav plamen koji se ne može ni ugasiti. 

Šešelj objašanjava da uprkos silovitosti ruskog napada nema mnogo žrtava zato što su radili alarmani sistemi u pogonima za proizvodnju municije i oružja.

  • Svi imaju skloništa unapred pripemljena i zaposleni su se sklonili, ruisma nije cilj da ima puno žrtava, njima je cilj da unište njihovu municiju i oružje. Ukrajina je potučena do nogu i evo Zelenski je najavio odbrambenu vojnu politiku. Da će braniti lavov, Dnjepropetrovsk Nikolajev, a da će žestoko napadati Krim . Nemaju više snagu potučeni su do nogu 160.000 vojnika im je poginulo u ovoj proplaoj ofanzivi.  A sve napade koordinišu najčešće Englezi, a često i Amerikanci od krstarice Moskva koju su tako uz satelistku podršku potopili . Sve su to stranci izveli a oni to rade sa daljine više ne prave greške kao nemci što su imali posadu u svojim tenkovima pa im je cela posada uništena u napadu na jedan tenk pa su izveštaji da nisu dodvoljno obučeni.

iako je mnogo toga oštećeno tokom skoro dvogodišnjeg sukoba, moguće je i da se revitalizuje, Rusija svakako vodi i računa da ne izvrši potpuno unišetenje ukrajnskih fabrika., smatra prof dr Jovo Drobnjak.

  • Svaki rat je jedna velika nesreća, ali ako u rati ima i neke humanosti, ovaj put to je vidljivo da se Rusij tu ponašaju već humano kao što je već rečeno. Tu se uglavnom bombarduju ponašaju kao da je to rusko stanovništvo, bez obzirta koliko sutra pripalo Rusiji tu se vodi računa o civilnom stanovništvu. To su u neku ruku, u svaku ruku to su Rusi. To stanovništvo treba sutra tu da živi. Treba tu da radi treba obnoviti te privredne subjekte . Rusi mislim da veoma mudro tu postupaju . U dnjepetrovsku veliki deo pogona je već osposobljen već radi. Prema tome u svakome slučaju Rusima se svakog dana javlja 1600 dobrovoljaca. Oni nisu pravili masovne mobilizacije, privreda treba da radi . Ruske banke su ovu godinu završile sa rekordnim bankarskim profitom . Njihova privreda radi već i bolje nego ikada izvršilo se prestrojavanje u svakom pogledu. 

Prema njegovim tvrdnjama, i prema izjavama ruskih zvaničnika objašnjava Drobnjak Rusija se vraća kući. I dodaje da Zapad nema plan B jer kako kaže još niko nije porazio Rusiju u odbrani svoje domovine.

Branislav Ristivojević naglašava da je jako bitno napomenuti kakav je globalni odnos prema Ukrajini ove godine, i kako on kaže potrebno je na to obratiti naročitu pažnju.

  • Po svemu sudeći na zapadu ni ekonomske krize ne traju ovoliko dugo koliko specijlana vojna operacija i oni su relativno racionalni i vole da ulažu u one projekte koji sa na kraju isplate. Poslednja šansa koju su dali zelenskom je ta njihova kontra ofanziva, trajala je negde od kraja proleća i nije uspela. Ukrjinska vojska se sada nalazi na svim frontovima uhvaćena na zadnjim nogama u kontraofanzivi negde se povlače . Čekaće Ruska strana da temperature padnu da odu u minus kako bi elektroenergentski sistem bio pod opterećenjem. Bilo je sasvim jasno strategijsak ofanziva bombardovanja da će početi ove zime, što bi narodki rečeno sistem je na kolcanma jer Ukrajina nije stigla u potpunosti da ga obnovi. Srećom po ukrajinsku stranu nešto je blaga zima i kod nas i kod njih što donekle i usprava ruske vojen operacije . Suština je Zapad neće više ulagati novac u rat u Ukrajini i zbog toga će doći di preokreta. Na karju karejva Zapad ih je gurnuo u ovaj rat . A sredstva koja su bila opredeljena za rat u Americi i EU su blokirana. Ukrajinska ekonomija je bukvalno na kolenima a stanovništvo je smanjeno za 40 %. Kada stane pomoć EU rat će jednostvano stati, neće biti resursa za rat naglašava Ristivojević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Zahuktava se borba na rusko ukrajinskom frontu, ponovo gađani Kijev i Belgorod”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter