Izvor: BSC HAPPY
01.01.2024 u 20:05
0

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Šta će 2024. godina doneti ukrajinskom i ruskom narodu?

Šta će 2024. godina u koju smo zakoračili u doneti ukrajinskom i ruskom narodu? O tome šta nas očekuje na ukrajinskom frontu u večerašnjoj emisiji „Aktuelnosti“ govorili su general prof. dr Vinko Pandurević, politički filozof Dragoljub Kojičić i novinar Dragan Vujičić. Na samom početku emisije podsetili su se jednog od nastupa sadašnjeg predsednika Ukrajine.

VUJIČIĆ: Nema lakih rešenja, ratna dejstva će se nastaviti

– Definitivno nije trebao da menja karijeru. 2024. biće godina u kojoj će ukrajinski narod nastaviti da strada, ovaj drugi narod će takođe stradati i to sve samo zato jer je neko planirao ovaj ratni biznis, koji se ispostavio da nije onakav kakav je planiran, da nema lakih rešenja i da neće biti jednostavno izaći iz svega. Pred nama je 2024. godina i na žalost nastaviće se sa ratnim dejstvima – kaže novinar Dragan Vujičić.

Mnogi navode da je ova godina ona u kojoj će sve da se završi, da je pomoć Ukrajini sve manja, da ukrajinska vojska ne može da više da izdrži…

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Duhovni preporod Rusije uticaće na ceo slobodarski svet!

KOJIČIĆ: Zapad je gubitnik na duge staze

– Svi se nadamo da će se završiti sukob, kad kažem svi, mislim na čovečanstvo u celini, zato što se svi nalazimo u jednoj graničnoj liniji koja nas razdvaja od normalnog života i koja može da se završi jednim totalnim ratom, koji naravno nikome nije u interesu. Ako uzmemo u obzir tu neku vrstu ratne logike, ovo bi bila treća godina od kako je eskalirala kriza koja se ne smanjuje i kada mora da se nađe rešenje koje će biti ili ili, jedna strana dobija, jedna gubi. Mislim da je zapadna strana, žargonski relčeno pukla. Ne radi se samo o odnosima armija na frontu, već se radi o kompletnom uticaju koji je Zapad proizveo uvodeći sankcije Rusiji. Koliko vidimo one Rusiji ništa nisu naudile, možda im nešto otežavaju, ali što se tiče ekonomskih efekata više nevolja osetio je Zapad i tamo se oseća socijalno ljuljanje. Zapad je gubitnik na duge staze – objašnjava politički filozof Dragoljub Kojičić.

General Vinko Pandurević poželeo je u Novoj godini ukrajinskom i ruskom narodu mir, a zatim analizirao trenutno stanje na liniji fronta.

PANDUREVIĆ: Ovaj sukob će sigurno trajati još nekoliko meseci

– Svim građanima Ukrajine i Rusije u voj godini trebalo bi poželeti samo, mir, mir i mir, a sve ostalo se u miru može postići. Pojam rat se često zloupotrebljava, pa se za razna sukobljavanja i sučeljavanja koriste termini hibridni rat, specijalni rat… Međutim, rat je upravo ono što smo malopre videli, a to su nepregledna groblja ukrajinskih vojnika. Oružana borba je diferencija secifika rata. Kada je reč o samom toku specijalne vojne operacije koja traje više od dve godine, mi sada možemo da vidimo kako će se stvari odvijati, ali opet ne bih davao radikalne prognoze kako će se sve završiti jer za očekivati je da će se ovaj sukob u ovom obimu nastaviti sigurno još nekoliko meseci pa možda čak i godinu dana – naveo je Pandurević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter