Izvor: HAPPY BSC
30.12.2022 u 22:54
0

GLIŠIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“: U ratu dobra i zla nema primirja!

Advokat Vladan Glišić bio je gost emisije „Aktuelnosti“ na Happy televiziji.

On je komentarisao nedavnu izjavu predsednika ukrajine Zelenskog da je spreman da uništi Ukrajinu u potpunosti i da je podigne iz pepela.
– Vrlo je teško da se otmem utisku da ne vidim glumca  u Zelenskom. Posledice su katastrofalne po taj narod.  Danas smo videli kako naspram Zelenskog izgledaju ozbiljni državnici (Putin i Si Đinping). Zapad nema takve lidere. Oni nisu obrazovani i  ne znaju ništa o istoriji. U Kini da biste došli do pozicije lidera i da vodite neki veći sistem morate da budete zreo čovek. U Kini se smatra da do 37 godine muškarac nije mentalno zreo da vodi velike sisteme i mora da prođe se postepeno, korak po korak.  Zato Si Đinping nije slučajno na toj poziciji. Referenti misle da mogu da budu državnici i zato nema lidera u Zapadu. Zapad je mesto gde se zapada, propada, upada, a istok je mesto gde se svetlo rađa, to je osnovno!- rekao je Glišić.

– Ovo je rat koji je mnogo većeg obima, a linija fronta je Ukrajina. Ratuju pravoslavna i katolička strana. Kada vi nekoga naoružavate, onda ste i vi ratujuća strana.  To je svetski rat i možda je samo deo jednog većeg plana.  Ruska vojska zato radi sve da to ne bude tako spektakularno. Na Pacifiku mogu da budu nove linije fronta-kaže Glišić.

-Kina se ne distancira od Rusije. Zna da sve što se dešava Rusiji da je isto namenjeno sutra i njoj. Rusija je neka vrsta kineskog zida, vrsta odbrane. Kina neće odustati od svog identiteta i zato neće okrenuti leđa Rusiji-kaže Glišić.

Poseta Zelenskog Americi i nije tako dobra stvar po njega, smatra Glišić.
– Februar je rok od Amerike da Ukrajina pokaže zube Rusiji ili će Zelenski biti pušten niz vodu. Zelenski neće biti oduševljen kada shvati da Amerikance ništa ne obavezuje da se drže onoga što su rekli. To je već sve viđeno u istorji. Njegov prijem u SAD uz milijardu i 800 miliona,  je vrlo moguće , oproštajni poklon. Amerika zarađuje u ovom ratu, zadužuje Ukrajinu i otvoreno je pljačka. Međutim, Amerika se plaši trenutka kada bi se odjednom urušio sistem- kada ruska vojska uđe u stepu i rat može da se završi za nekoliko nedelj . To će biti još jedan šamar Americi, sličan onoj bežaniji iz Avganistana-kazao je Glišić.
– Ovde se sukobljava dobro i zlo i tu nema primirja! Tu nema taktičkih primirja-rekao je Glišić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter