Izvor: HAPPY BSC
30.12.2022 u 22:38
0

ŠPANOVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“: Ubeđen sam da bi se lakše dogovorili sa Albancima da smo sami pregovarali

Pukovnik Miroslav Španović bio je gost emisije „Aktuelnosti“ na Happy televiziji.

On je komentarisao odlične odnose Rusije i Kine koji su potvrđeni i razgovorom Putina i Si Đinpinga.
-Vojna pomoć Kine ne dolazi u obzir jer je Rusija daleko jača i sposobnija sila u naoružanju. Rusi do sada nisu prikazali ništa od svog oružja. Ovo je dogovor između Kine i Rusije, dve zemlje koje teže istom cilju, a taj cilj jeste sloboda. Reč  je o jednoj  vrsti slobode do koje se dolazi radom i znanjem i ona je najsvetija i za nju se isplati boriti. Na tom sastanku su se govorile priče koje je milina čuti, nema pretnji ni povišenog tona. Oni su se dogovarali o dobrom, a ne o lošim stvarima. Govorili su o budućnosti sveta u miru- napominje pukovnik.

-Vrlo često ponavljam da je 24.februara ukrajinska vojska bila najjača vojna sila u Evropi pored Turske. Imala je 700.000 vrlo obučenih vojnika. To je činjenica. Da je Zelenski prihvatio da se odrekne NATO pakta, ne bi došlo do specijalne vojne operacije.  Rusija je 24. februara naterana da sa 180. 000 vojnika krene na Ukrajinu. To je prvi takav slučaj u istoriji ratovanja. Mislim da će se rat tek zahuktati. Bajden je rekao da će pomagati Ukrajinu dokle god ona postoji. To znači da ona možda neće postojati više-kazao je Španović.

-To je građanski rat- zapadni deo Ukrajine ratuje protiv istočnog, katolički deo protiv pravoslavnog, odnosno onih delova koji su se odvojili. Tu ginu ljudi koji tu žive i to su Ukrajinci čije su dede bili Rusi. Ovim ratom i ovim dešavanjima je formirana ta ukrajinska nacija.  Ovaj sukob može da preraste u veliki rat-opominje Španović.

O padu ukrajinske rakete na poljsku teritoriju, Španović kaže:
– Ako je pala ruska raketa u Poljsku, to je strašno, a ako je pala ukrajinska, onda kao može! Mislim da postoje ovde dve stvari – može da bude slučajno, ali mislim da je ovo pokušaj da se digne PVO sistem odbrane i da se vidi kako on funkcioniše. Rusija je imperija koja je uspela da okupi sve vere i nacije i da njima bude matična zemlja, dom i otadžbina.  Kod nas je sasvim drugačiji slučaj. Kod nas nije bilo ujedinjavanje sa Srbima kada se pravila Jugoslavija, već ujedinjavanje protiv Srba. Očigledno je da je Rusija uspela da se ujedini verom, radom, ljubavlju. Nije morala da ubije nikoga ko što su to radili Amerikanci. To su ogromne razlike.  Mi smo jedina država i,  to je rekao i Putin,  koja je pucala na Amerikance posle Drugog svetskog rata.

O mogućim novim žarištima u Evropi, a naročito na Kosovu, pukovnik je rekao:

– Bio sam deset godina na Kosovu i mogu da kažem da ima albanska narodna poslovica „dobrovoljno- ali na silu“. To opisuje njihov potez da urade sve što su sad uradili pod pritiskom Amerike. Kosovo je teška i opasna muka ne samo za nas, već i za celu Evropu. Ubeđen sam da bi se lakše dogovorili sa Albancima da smo sami pregovarali sa njima-kazao je pukovnik Španović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter