Izvor: BSC HAPPY
06.03.2024 u 19:32
0

AKTUELNOSTI NA HAPPYTV: Jedinstvena situacija u Americi 5. novembra

Večeras u emisiji gosti komentarišu nominaciju Donalda Trampa i odustajanje Niki Hejli iz predizborne trke.

Večeras u emisiji gosti komentarišu nominaciju Donalda Trampa i odustajanje Niki Hejli iz predizborne trke. Jedinstvena situacija u Americi 5. novembra. Trenutni predsednik će se najverovatnije, takmičiti sa bivšim predsednikom, istorijski momenat.

 

 

DRAGOLJUB KOJČIĆ, politički filozof: Dolazi do geo-političkog paradoksa, obično su mali radili za velike zemlje, a sada male uvlače velike u svoje sukobe koji postaju globalni. Namerno žele da se reše Bajdena, očekuju da će to Tramp da uradi. Znali smo još u novembru prošle godine da od kontra-ofanzive Ukrajine nema ništa , zato je Tramp bolja opcija. Ne znači da će se SAD povući, sad se rezervni igrači javljaju kao Francuska, Gruzija, Jemen..

 

 

 

 

SRETEN EGERIĆ, pukovnik: U tom vrlo složenom miljeu u SAD je izborna godina koja će mnogo toga da odluči. Samo ću podsetiti da je u suštini ovo vrsta referendumskih izbora, kojim putem se nacija strateški opredeljuje da ide dalje. Sudbonosno i ceo svet će to osetiti. Niki Hejli je više bila demokrata nego republikanac, znate šta su pisali o njoj . Nema više određene levice i desnice, međusobno se preuzimaju ideologije. Tramp nema protiv kandidata.

 

 

 

 

DANILO TVRDIŠIĆ, novinar: Više događaja se desilo u poslednje vreme, pogrešna politika Amerike u poslednjih 20.godina. Tramp je imao prednost nad Hejli  kao što ima nad Bajedenom danas. Ovi izbori su istorijski, bez presedana još od 2.sv. rata, jedan proksi rat postaje direktan sukob velikih sila. Ovo se dešava zaista pred našim očima, počeli su sa prslucima i došli do oružija dugog dometa i danas kad  su razgovori nemački presretnuti, to je velika nevolja u celoj priči. Putin će morati da reaguje, zapad podiže uloge.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter