Izvor: HAPPY BSC
04.01.2023 u 22:43
0

POTPUKOVNIK ANIČIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“: Ukrajina će skupo platiti sve donacije sa Zapada!

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na Happy televiziji razgovarali smo o događajima koji su obeležili 315. dan rata u Ukrajini.

Gost emisije je bio Đorđe Aničić –penzionisani potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane nekadašnje Vojske Jugoslavije.

O pogibiji 89 ruskih vojnika koja se dogodila u Makijevki nešto posle ponoći u novogodišnjoj noći kada su ih je zbog upotrebe mobilnih telefona pogodile ukrajinske rakete, Aničić kaže:
-Radi se o obučenim vojnicima koji nisu bili raspoređeni na svoja mesta i bili su nesvesni da su u dometu oružja. Oni su zanemarivali upozorenja komandanata. Nije mi jasno kako je moguće da je na liniji fronta bilo dozvoljeno korišćenje mobilnog telefona.  Oni se ne koriste na vatrenom položaju jer se tad demaskira sam položaj.  To je svojevrsni nemar i najveću krivicu će snositi komandiri i komandanti.  PVO je bio uspavan, jer je vladalo praznično raspoložena.

Aničić smatra da se ukrajinski narod osvestio posle deset meseci ratovanja i da je sagledao kompletnu ulogu svoje države.

– Poruke o napredovanju ukrajinske vojske su namenjene zapadnom i ukrajinskom stanovništvu.  Mislim da na bogatom Zapadu mlade ljude ne zanima uopšte ta antiruska kampanja jer vojska kao poziv tamo nije atraktivna. Sve više ljudi ne veruje svojim režimima. Počinju više da sumnjaju oni koji izlaze iz svojih teritorija,  Mnjenje polako postaje svesno i tome u prilog idu i sve češće i masovnije demonstracije-kaže potpukovnik Aničić.

Kada je u pitanju donacija koju Ukrajina prima sa svih strana, Aničić smatra da ona nije ni humana ni besplatna.
-Ukrajinci će sve to platiti po završetku rata.

Potpukovnik smatra da Ukrajina nema kadar koji bi mogao da upravlja savremenim skupim naoružanjem kakav je npr. „Patriot“.

– Za takvo oružje potrebno je vreme za obuku. To je digitalna tehnologija i njom moraju da rukuju obučeni ljudi. Ukrajina nema taj kadar. Tu borbenu upotrebu prati i održavanje, neko mora da proveri ispravnost tih sistema. Ukrajinci nisu sposobni za to, to za jnih rade stručnjaci iz NATO-a te su oni direktni korisnici tog oružja i učesnici u ratu. Oružje kakvo je „Cirkon“ nema premca na zapadu, a koristi ga ruska vojska. To je hipersonično naoružanje. Putin kaže da je to oružje bez premca u svetu. Te rakete mogu da vrše manevar u svim pravcima. Ruska vojska je ispred NATO alijanse po naoružanju. Rusija razvija raketne sisteme raznih namena i došla je u situaciju da ne mora da ima skupe nosače aviona kao Amerikanci. Samim tim može da kontroliše sve vode i mora sveta-napominje potpukovnik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter