Izvor: BSC HAPPY
10.02.2023 u 21:21
0

Zoran Anđelković za „AKTUELNOSTI“: „Nije Evropa nemoćna, nego su oni lagali kada su potpisivali Briselski sporazum, a to nije prvi put“

U emisiji AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o tome šta za nas predstavlja Kosovo i Metohija i stavu Rusije prema KiM.

U emisiji AKTUELNOSTI na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o tome šta za nas predstavlja Kosovo i Metohija i stavu Rusije prema KiM.

O temama koje se tiču Kosova i Metohije, stavu Rusije prema KiM i sporazumima Evropske unije razgovarali smo sa našim gostima, a ovog petka to su bili: Dragan Vasiljković – kapetan Dragan, Zoran Anđelković – Centar za mir i toleranciju i Dragoslav Bokan – Institut za nacionalnu strategiju.

Zoran Anđelković je prokomentarisao izjavu Sergeja Lavrova o sporazumima EU koji već postoji i nanovijem predlogu, a što se tiče državne politike, izneo je mišljenje o tome da li je opredeljenje za nastavak pregovora ispravan put.

– Ne slažem se sa Lavrovom samo oko toga da je u Minskom i Briselskom sporazumu Evropa pokazala da je nemoćna i nesposobna da to sprovede. Nije ona nemoćna nego su oni lagali kada su potpisivali, a to nije prvi put. Ono što oni potpišu, to je trenutak koji im odgovara da se nešto dogodi i misle da su napravili stepenik ka nečemu sledećem, a u podtekstu nisu imali namere da rade na sprovđenju tog sporazuma. To je što se tiče ovoga što je Lavrov rekao oko Briselskog sporazuma. To je bilo tako u poslednjih trideset godina na prostoru bivše Jugoslavije, očigledno tako funkcioniše ta Zapadna demokratija i kad je reč o drugim teritorijama.

– Putin je govorio i o Kipru i niko to ne spominje 40 godina. Ili da pričamo Azerbejdžanu. Naravno da poštujemo teritorijalni integritet. Ne zaboravimo da je reč o pravoslavnom svetu. Azerbejdžan prema svim rezolucijama međunarodne zajednice ima teritorijalni integritet, priznaju je i Srbija priznaje celovitost Azerbejdžana. To je politika koju Zapad zastupa, stavi nešto u cilj i pokušava korak po korak, nas su bombardovali, i pokušava da dođe do svog cilja i završi svoj proces. U svakoj zemlji na svetu država reaguje protiv pobunjenika, jedino gde je bilo dozvoljeno, podržano i prihvaćeno da se pobunjenici pobune protiv sopstvene zemlje i ubijaju sopstveni narod i građane druge nacionalnosti, u funkciji borbe, pričam o 1998. godini, jedino smo mi bili osuđeni zato što pokušavamo da obezbedimo mir i da se država odupre nasilju i pobunjenicima. Treba da budemo čvrsti u svojim stavovima ali otvoreni za razgovor. Traženje kompromisnog rešenja, taj srednji put, to je ono što predsednik pokušava da objasni je jedini put kojim Srbija može da ide.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter