Izvor: B92-Blic
06.03.2024 u 11:47
0

BRANISLAV LEČIĆ SE NIJE POJAVIO: Odloženo suđenje, oglasio se advokat Anđele Jovanović

Anđela je napustila zgradu suda, te je njen advokat dao saopštenje za medije.

Anđela Jovanović stigla je danas na Prvi osnovni sud u Beogradu na prvo zakazano ročište sa Branislavom Lečićem koji ju je tužio za povredu ugleda i časti.

Ipak, glumac se nije pojavio, a pripremno ročište trajalo je 45 minuta. Ovo suđenje odlaže se za 30. septembar, a Anđela nije želela da daje izjave za medije već je po izlasku iz suda samo kratko novinarima izustila „hvala vam“.

Advokat Goran Draganić, istakao je nakon ročišta da je predmet tužbe Branislava Lečića zapravo navodna izjava Anđele Jovanović da ona nije nikome zabranila da radi, jer, kao i svaki umetnik i čovek ima prava na izbor.

Kako je dalje istakao advokat, Anđela se neće oglašavati, ona će svoju izjavu dati pred sudom na jednom od sledećih ročišta.

Njen advokat Goran Draganić dao izjavu medijima ispred samog suda i otkrio šta je predmet tužbe.

„Danas je održano pripremno ročište, na sledećem ročištu biće saslušan gospodin Branislav Lečić, tužilac i daće izjavu. Kao i na svakom pripremonom ročištu, svaka strana predlaže svoje svedoke i dokaze, a to je učinila i tužilačka strana, a i naša strana. Nažalost, suđenje je odloženo tek za 30. septembar. Prilično dug period, ali to je što je. Što se tiče izajve gospođe Anđele Jovanović, ona je već dala izjavu, zato smo odlučili da ona ne daje izjavu sad. Daće izjavu pred sudom o svom legitimnom porivu zbog čega ne želi… Svako suvereno pravo svakog umetnika je da slobodno odluči da li će učestvovati u nekom projektu ili ne“, rekao je Draganić.

On je odgovorio zašta je Lečić podneo tužbu, za povredu časti i ugleda ili sprečavanje prava na rad.

„To je zanimljivo, siguran sam da Anđela Jovanović ne može nikome da uskrati pravo na rad. Ovde se radi o povredi časti i ugleda o navodnoj izjavi koju je dala, a nju ćemo čuti na jednom od sledećih ročišta“, zaključio je advokat.

Kako je rečeno, svedoci u ovom sudskom procesu biće i članovi produkcije serije „Radio Mileva“.

Inače, suđenju su trebali da prisustvuju i mediji, ali je ono u poslednjem trenutku zatvoreno za javnost.

Podsetimo, u Lečićevoj tužbi u koju je „Blic“ imao uvid, navodi se da „kada je tužena Anđela Jovanović saznala da Lečić treba da bude angažovan na snimanju serije „Radio Mileva“, javno je negodovala i izjavila da ne želi da igra sa silovateljem i seksualnim napasnikom, te da će, ukoliko Lečić bude angažovan na snimanju serije, napustiti projekat iz revolta“.

Lečić traži da mu Anđela Jovanović isplati novčani iznos od 300.000 dinara za „povredu časti i ugleda“.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter