Izvor: Happy BSC
19.11.2021 u 12:00
0

NA DANAŠNJI DAN ROĐENA JE JEDNA OD NAJPOZNATIJIH HOLIVUDSKIH GLUMICA: Proslavila se ulogom u filmu Top gan!

Na današnji dan rođena je poznata glumica Margaret Meri Emili En Hajra, poznatija kao Meg Rajan (engl. Meg Ryan)19. novembra 1961. godine u Ferfildu, u Konektikatu, SAD.

Roditelji su joj se razveli kada je imala  samo četranest godina. Diplomirala je novinarstvo na Njujorškom univerzitetu.  U to vreme počela je da se bavi glumom. Sama sebi je dala umetničko ime Meg Rajan.

Glumačku karijeru započela je u televizijskim serijama, a prvu filmsku ulogu ostvarila je u holivudskom blokbasteru „Top gan“, zaigravši rame uz rame sa Tomom Kruzom. Godine 1987, na snimanju filma Stivena Spilberga „Unutrašnji svemir“, upoznala je Denisa Kvejda, svog budućeg supruga. Venčali su se 14. februara 1991. godine. Godinu dana posle venčanja rodila je sina Džeka Henrija Kvejda.

Najpoznatiji filmovi u kojima je ova poznata glumica glumila su:

1 Top gan

2 Kad je Hari sreo Sali

3 Džo protiv vulkana

4 Dorsi

5 Francuski poljubac

6 Kejt i Leopold

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter