Izvor: BSC HAPPY/TANJUG
17.12.2023 u 14:57
0

PONUDIO DA VRATI LEGIJU ČASTI: Oglasio se Žerar Depardje u jeku skandala zbog optužbi za silovanje

Proslavljeni francuski glumac Žerar Depardje saopštio je preko svojih advokata da stavlja svoju Legiju časti „na raspolaganje“ francuskoj ministarki kulture u jeku skandala zbog nekoliko optužbi za silovanje i seksualne napade.

Ministarka kulture Francuske Rima Abdul Malak je najavila da će Velika kancelarija Legije časti pokrenuti „disciplinski postupak“ protiv glumca.

Nakon toga, Depardjeov advokatski tim se u saopštenju za javnost pita da li je ministarka kulture Francuske pokretanjem disciplinskog postupka „zadala dodatni udarac već umirućoj pretpostavci nevinosti“.

OPLJAČKAN SLAVNI GLUMAC! Lopovi sa maskama upali u njegov dom, otkriveno šta su odneli

„Advokatski tim se takođe pita da li je ministarka Rima Abdul Malak u poziciji da učestvuje tako aktivno u lovu na ljude i u medijskom linču kojem je izložen naš klijent“, navodi se u saopštenju Depardjeovih advokata.

Snimci Depardjea tokom njegovog putovanja u Severnu Koreju 2018. godine nedavno su emitovani u jednoj popularnoj TV emisiji, a na njima se vidi kako glumac, tokom susreta sa ženama daje neprikladne komentare i pravi gestove i zvuke koji oponašaju seksualni čin.

„To mi je bilo odvratno“, rekla je ministarka kulture, ali je i istakla da nije na njenom ministarstvu da daje uputstva o ponašanju, jer u Francuskoj postoji „potpuna sloboda stvaralaštva“.

Depardje je pod istragom od decembra 2020 posle tužbe glumice Šarlote Arnu, koja tvrdi da ju je krajem avgusta 2018 on dvaput silovao u svom pariskom domu. Otada ga je još desetak žena optužilo u javnosti, uključujući glumicu Elen Daras, koja protiv njega podnela tužbu 10. septembra za seksualni napad.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter