Izvor: BSC HAPPY/KURIR
02.08.2023 u 21:23
0

SUDAR TITANA! U BIOSKOPE STIŽU HEROJI HALIJARDA I ČUVARI FORMULE! (VIDEO)

Ljubitelje filmova ove jeseni očekuju premijere dva najiščekivanija ostvarenja domaće kinematografije – „Heroje Halijarda“ Radoša Bajića i „Čuvare formule“ Dragana Bjelogrlića. Vraćanju publike u bioskop doprineli su filmovi „Barbi“ i „Openhajmer“, koji su oborili rekorde na blagajnama.

Dve istorijske priče

Fenomen Barbihajmer, koji je zavladao u svetu u prethodnih mesec dana, pokazao je da je moguće da se dva bioskopska hita prikazuju u isto vreme, tako da za ova dva domaća ostvarenja neće biti zime.

– „Barbi“ i „Openhajmer“ su pokazali i dokazali da u bioskopima ima mesta za istovremeno prikazivanje dva velika bioskopska hita, tako da me ne bi začudilo da se to ponovi sa filmovima Bjelogrlića i Bajića. Važno je, čak ključno, vratiti publiku u bioskope, što više im omiliti srpski film, a oba ova ostvarenja imaju ozbiljne adute i predviđam im veliku gledanost. Bjelogrlić definitivno zna kako da napravi hit, pokazao je to već više puta, a sveže objavljeni trejler za Bajićeve „Heroje Halijarda“ obećava ratni spektakl, i to je dobro. Takvi filmovi su deficitarni, a publika ih voli – istakli su srpski filmski kritičari i autori knjiga „Kritički vodič kroz srpski film“, Zoran Janković i Đorđe Bajić.

Tačno godinu dana od kada je pala poslednja klapa, Kontrast studios i Telekom Srbija objavili su prvi trejler i saopštili da će se nacionalna premijera održati 10. oktobra u MTS dvorani u Beogradu. Ratna drama inspirisana istinitim događajima „Heroji Halijarda“ neispričana je priča o tragici jednog vremena, žrtvovanju i plemenitosti… U proleće 1944. godine, u završnici Drugog svetskog rata, u jednom srpskom selu u toku je najveća pojedinačna akcija spasavanja američkih i savezničkih pilota u istoriji svetskog vazduhoplovstva, poznata kao „Operacija Halijard“. Tri brata Jovića biće razapeta između ideologija. Dok se Mirko bori u odredima jugoslovenske vojske u otadžbini, Sreten se pridružio partizanima, a najmlađi naslednik Ilija rastrzan je između dve strane.

„Čuvare formule“ publika će premijerno moći da vidi ovog vikenda na festivalu u Lokarnu, a u domaćim bioskopima se očekuje u novembru. Bjelogrlić donosi priču o najvećoj tajni bivše Jugoslavije – atomskoj bombi koja je pravljena u institutu Vinča i neuspelom eksperimentu koji je srpske naučnike umalo koštao života i upisao u istoriju.

Spoj Manjifika i Konstrakte

Specijalno za novi film Dragana Bjelogrlića kreativnu muzičku sinergiju čine Konstrakta i Manjifiko, koji zajednički potpisuju pesmu „Put“.

– Bila je Bjelina ideja da spoji Manjifika i mene za završnu pesmu na filmu. Zahvalna sam mu na prilici da radim s Manjifikom. Pesma izlazi iz pop forme i podređena je filmu, ali ima neku svoju samostalnost. Inače ne slušam pesme koje pevam, ali ova mi je na listi – izjavila je Konstrakta.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter