Izvor: KURIR.RS/GlasIstre
13.03.2023 u 18:16
0

HRVATSKI SUD ZABRANIO ANU BEKUTU I KEBU! Koncert u Puli sa srpskim narodnacima neće biti održan!

Agencija Hiljadarka, odnosno društvo Cimar production, u čijoj je organizaciji sporni koncert u Puli, podnela je tužbu Trgovačkom sudu u Pazinu protiv gradskog preduzeća Pula Sport, vlasnika i direktora dvorane u kojoj treba da se održi koncert Duška Kuliša, Dragana Kojića Kebe, Ane Bekute i Zorane Mićanović.

Nakon što se spekulisalo o mogućem preokretu, to se ipak neće desiti, saznaje „Glas Istre“.

Naime, koncert narodne muzike u Sportskom centru Pula Mate Parlova, koji je nedavno zabranio gradonačelnik Pule Filip Zoričić, ipak neće biti, odlučio je Trgovački sud u Pazinu, odnosno sudija Damir Rabar.

Podsetimo, ova priča je dobila i sudski epilog, pa je agencija Hiljadarka, odnosno kompanija Cimar production kao organizator koncerta, podnela tužbu Privrednom sudu u Pazinu protiv gradskog preduzeća Pula Sport, vlasnika i upravnika dvorane u kojoj su Duško Kuliš i prijatelji – Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović trebali nastupiti.

Gradonačelnik Zoričić svojim je uticajem omogućio zabranu održavanja koncerta, koji je bio već gotovo rasprodat, jer mu se ne sviđa ta vrsta muzike. U međuvremenu, organizator i Pula Sport već su bili sklopili ugovor i počeli se dogovarati o tehničkim detaljima.

Organizatori su kao nadoknadu za finansijsku štetu tražili privremenu meru kojom bi se omogućilo održavanje koncerta 25. marta te su usput najavili da bi u tom slučaju odustali od daljnjih postupaka, tačnije od novčanih potraživanja.

Međutim, sud je utvrdio da u konkretnom slučaju nisu ispunjene pretpostavke za određivanje predložene privremene mere o održavanju koncerta, pa je za pretpostaviti da će organizator nesuđenog koncerta ići dalje s tužbom, ali ovaj put za naknadu štete.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter