Izvor: B92.net
31.07.2021 u 13:26
0

DESET GODINA BEZ LUISA: Uvek je pratio osećanja, tome nas je učio

Prepoznatljiv po posebnoj muzici i izgledu, ostao je upamćen i kao najveći prijatelj negotinskog Doma za decu bez roditeljskog staranja.

Muzika Ljubiše Stojanovića Luisa više od 40 godina je svuda oko nas – kroz milionske preglede na Jutjubu ili neizostavan repertoar kafanskih svirača, ljude pokreće na ples, radost, a neretko potekne i poneka suza – ali malo je poznato da je njegovo dobročinstvo oplemenilo odrastanje stotine dece bez roditelja u malenom gradu na istoku Srbije.

VAŽNO:

VUČIĆ: Nemačka je jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije, zainteresovani smo za unapređenje ekonomske saradnje

KONTRAUDARI PROTIV INCKA: Republika Srpska usvojila zakone kojima se poništava odredba visokog predstavnika u BiH

Samo u „Vikend jutru“: „Cilj je gašenje Republike Srpske i bilo koje srpske zemlje!“

PUŠIĆ: Za optužnicu protiv Belivuka i ostalih pripadnika te kriminalne grupe, prikupljen je OZBILJAN I OBIMAN MATERIJAL

Zdenka Tomić, novinarka iz Negotina, kaže da nikada neće zaboraviti prvi koncert ovog muzičara nesvakidašnjeg imidža i interpretacije, koji je 1996. godine održao u tom gradu, a sav prihod namenio deci iz Doma „Stanko Paunović“.

-Na prvom koncertu je deci recitovao pesmu Plavi čuperak Miroslava Antića, a na kraju je imao običaj da uz pesmu Dunjo moja decu izvede na binu- kaže Tomić.

PROČITAJTE JOŠ:

NIŠTA OD MEDALJE: Novak zbog iscrpljenosti neće nastupiti u miks dublu!

RUMUNIJA DOSLEDNA: Stav prema Kosovu je principijalan i nepromenjen

Ministarka Matić: Svi srpski turisti u Turskoj su zbrinuti

VREMENSKA PROGNOZA ZA DANAS: Upozorenje na visoke temperature, a evo i do kada

Deset godina od Luisove tragične smrti u saobraćajnoj nesreći, Negotinci s ponosom pričaju da nikada nije zaboravio grad u kome je napravio prve muzičke korake.

-Uvek je pratio osećanja – tome nas je učio, a to je ujedno i poruka svima-  kaže Maja Stojanović, Luisova ćerka.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter