Izvor:
13.11.2019 u 10:40
0

ŠABAN JE U KAFANI PEVAO I PO TRI SATA: Kompozitor Rade Vučković spremio SPEKTAKULARNO iznenađenje u čast legendarnom pevaču! (FOTO)

Legendarni Rade Vučković kompozitor i pevač bio je gost jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo" na Happy Televiziji. 24. decembra nas očekuje njegov solistički koncert u Kombank areni. Najavljeno je puno gostiju, svi će biti prisutni sem Šabana Šaulica. Halid Bešlić, Šerif Konjević, Ilda Šaulić, Boris Bizetić i mnogi drugi. Rade je autor velikih hitova narodnih pevača, a neke je i sam prvo otpevao.

– Moje priče su sve prošle dobro zato sto u to vreme kada smo pisali prave pesme. Sa Balaševićem sam pričao o pesmama, znao je sve moje pesme, i rekao mi je da sam uvek dobro gadjao – ispričao nam je Rade.

Rade Vučković decenijama je bio blizak prijatelj sa čuvenim pevačem i legendom narodne muzike, Šabanom Šaulićem. Rado bi opisivao druženje i boemski život sa ovim pevačem, dane provedene u stvaranju hitova koji su ušli u muzičku istoriju

– Najviše smo boravili u jednom lokalu na Slaviji. Bilo je to isprepletano muzikom i pričama, nisu to bila klasicna pijanstva, uvek smo pevali. Bešlić je u to vreme pevao po sarajevskim kafanama. Mi smo i muzičare i pevače kitili, najviše para nam je uzimao naš harmonikaš. Šaban je bio majstor da meraklijski peva uz harmoniku, bio je praznik slušati njega. On nije voleo sebe da sluša preko CD-a, u kafani je bio u stanju da peva po dva, tri sata. Živeli smo, pisali, družili se.

Happytv.rs

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter