Izvor: HappyBSC
07.11.2021 u 22:37
0

SRCEPARAJUĆE! „MUZIČKI SPECIJAL“ U ČAST MARINKA ROKVIĆA: Otišao je jedan od najboljih, ali je ostavio neizbrisiv trag za sobom!

Večerašnja emisija „Muzički specijal“ posvećena je nedavno preminuloj  legendi narodne muzike Marinku Rokviću. 

Poznati pevač narodne muzike Marinko Rokvić umro je u 68. godini nakon borbe sa teškom bolešću. Svi su doboko verovali da će uspeti da se izbori i da će se vratiti publici i pesmi, ali nažalost umesto toga sve je pogodila tužna vest.

Naši gosti su uz muziku, njegove hitove i nezaboravne nastupe  prisećali zajedničkih trenutaka provedenih sa Rokvićem.

PROČITAJTE JOŠ: HALID MUSLIMOVIĆ: Marinko Rokvić je bio unikat, o njemu se može govoriti samo u superlativu

 Gošća emisije, pevačica narodne muzike, Lepa Lukić je tragičnu vest saznala tako što joj je snaha saopštila, a nakon toga su usledili i mnogobrojni pozivi medijskih kuća. 

– Toliko sam  plakala da se orila moja kuća. Znala sam da  je bolestan, zvala sam, ali mi se niko nije javljao na telefon. Ova vest nas je sve  duboko potresla.

PROČITAJTE JOŠ:Džon Bon Džovi pozitivan na korona virus

-Od samog njegovog početka smo se družili, retko ko zna da je on bio mnogo duhovit- pevačica se prisetila i njihovog poslednjeg viđenja, a to je bilo na Zlataru, pre više od godinu dana.

 Evocirala je uspomene i na velike zajedničke turneje 1999. godine i napomenila da ga slava uopšte nije promenila.

 Novinarka Happy TV,  Katarina Milinković se uživo uključila u program i razgovarala sa Biljanom Jevtić koja je jedva smogla snage da progovori, vidno potrešena.

 Istakla je da je Marinko bio dobar čovek, vrhunski umetnik, imali su  mnogo zajednickih koncerta, koje će zauvek pamtiti. 

Na telefonskoj liniji uključio se i Miroslav Ilić, veliki prijatelj Marinka Rokvića koji je kratko rekao: 

– Ovo je tuga, otišao je jedan od najboljih, ali  je ostavio trag za sobom.

PROČITAJTE JOŠ:Haljina sa poslednjeg nastupa Ejmi Vajnhaus na aukciji

 Gost emisije, harmonikaš- Mirko Kodić  o svom prijatelju Marinku govori sa velikm divljenjem i poštovanjem, ističe da je on bio pravi gospodin.

On je suviše mlad otišao, ali je ostavio veliki trag za sobom.

Važio je za velikog pevača, zavodnika, domaćina, znao je da proceni ljude, voleo  je sve, ali nista preterano, voleo je da pije, ali nikad se nije napio. Bio je i sportista, voleo je plivanje.

Zatim nam se na telefonskoj liniji uključila i Snežana Đurišić koja se zahvalila Marinku što je branio njihovu branšu.

-Tragedija za estradu i muziku, napustio nas je veliki umetnuk, otac, deda, pevač.Bio je veliki prijatelj i kolega.

Na naše telefonsko uključenje odgovorila je i Vesna Zmijanac: 

-Nemam više snage za ovakve loše vesti. On je bio gospodin, osvetlio je narodnu muziku, mi se znamo od malih nogu, vruhunski izvođač je bio.

Takođe,  mnoge druge estradne zvezde su se srceparajućim rečima oprostili od Marika,  a samo neki od njih su: Čeda Marković, Nada Obrić, Era Ojdanić, Dragana Mirković i mnogi drugi.

Njegove pesme nemaju rok trajanja i generacijama će se slušati.

Veliki ljudi ne umiru, žive u delima!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter