Izvor:
31.05.2019 u 05:33
0

„SVE BILO JE MUZIKA“: Održan koncert u čast Arsena Dedića!

Koncert "Sve bilo je muzika" posvećen uspomeni na jednog od najznačajnijih šansonjera i kantaautora sa prostora nekadašnje Jugoslavije Arsenu Dediću, održan je sinoć u beogradskom Centru "Sava".

Jedan od najznačajnijih džez pijanista Evrope Matija Dedić, Arsenov sin, predvodio je orkestar koji je pratio pop zvezde i goste koncerta koji su interpretirali nezaboravne pesme iz bogatog opusa slavnog šansonjera.

U specijalnim džez aranžmanima publika je mogla da čuje velike Dedićeve hitove kao što su "On me voli na svoj način", "O, mladosti", "Zagrli me", "Milena"…

Bojana Stamenov, Petar Grašo, Frajle, Sergej Chetković, Ana Stanić i Arsenova supruga i muza Gabi Novak oživljavali su note koje su obeležile jugoslovensku pop scenu.

Specijalni gosti koncerta bili su dečiji hor "Kolibri" i klapa "Maslina".

"Kolibri" su na veliko oduševljenje publike pevali pesmu iz jugoslovenskog filmskog klasika "Vlak u snijegu" za koji je takođe muziku napisao Arsen Dedić, dok je klapa "Maslina" izazvala ovacije svojom interpretacijom pesama "Dida moj", "Da mi nije moje dice", "Maslina je neobrana".

Između pesama na sinoćnjem koncertu glumac Dragan Vujić Vujke čitao je izvode iz intervjua Arsena Dedića i neke od njegovih pesama.

Autentični mediteranski štimung iz opusa Dedića oduševio je beogradsku publiku i protagonisti koncerta ispraćeni su ovacijama.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter