Izvor:
17.10.2019 u 11:41
0

ZVEZDA IZREALSKE I ŠPANSKE ETNE-POP SCENI U BEOGRADU: Devetnaestog novembra Jasmina Levi drži koncert!

Jasmin Levi, velika zvezda izraelske i španske etno-pop scene, nastupiće 19. novembra u Beogradu. Jasmin Levi spada u novu vrstu svetskih zvezda, kakva je i njena dobra prijateljica Končita Buika – ukršta svoje jedinstveno kulturno nasleđe sa savremenim pop zvukom.

Mada dolazi iz Izraela, porodičnim poreklom je iz Španije, gde postoji latino kultura tamošnjih Jevreja, pa njena muzika pruža jedinstvo flamenka i jevrejske muzike.

Odrasla je u Jerusalimu, gradu u kome se pretapaju narodi i kulture, slušajući klasiku, šansone, džez, tursku i grčku, kao i jevrejsku i muslimansku muziku.

Njeni omiljeni pevači su Pavaroti, Bili Holidej, Hulio Iglesias, Edit Pjaf – veliki, dramatični glasovi.

Levi kaže da voli tužne pesme.

– Moja mama je imala težak život. Preuzela sam od nje tugu koju je nosila sa sobom, pa, iako sam srećna osoba, stvaram iz tuge. Sreća je da imam muziku u sebi, tako da mogu da izrazim svoju setu- kazala je Jasmin organizatorika koncerta.

Ona ističe da izbegava razgovor o politici.

– Pre svega ja sam pevačica, ali pevam o ličnoj slobodi. Znam da zvuči kao kliše, ali verujem u ljubav. Volim ljude kakvi su i muslimani i Jevreji i hrišćani, i palestinski i izraelski ljudi. Ono što među njima nedostaje jeste poštovanje. Ne poštuju jedni druge, zato se neprestano svađaju. Želim da se ljudi otvore, da osete čitavo čovečanstvo kao celinu, a ne samo da gledaju na stvari iz svog ugla- kazala je Levi.

Kao nekakva moderna Dalida, Jasmin Levi govori u ime svih kultura Mediterana, dajući nam muziku koja nastaje na razmeđi svetova.

Slična je i pozicija našeg podneblja, pa nije ni čudo što umetnost Jasmin Levi ima mnogo fanova u našoj zemlji.

Izvor: B92
Foto: YouTube/ EgefalikoEggramo/ Printscreen

    PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

    Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

    Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

    Ostavite komentar

    Unesite pojam i stisnite enter