Izvor: kurir.rs
12.12.2023 u 12:06
0

NIJE LEPA JEDINA: I ovaj pevač ima tri penzije

Lepa Lukić ozbiljno je naljutila Hasana Dudića jer prima čak tri penzije, nacionalnu, standardnu i kanadsku.

Ipak, Lepa nije jedina sa estrade koja ima tri penzije. Isti slučaj je i s njenim kolegom Miletom Kitićem. I on sa tri strane prima penziju.

Kitić je naime, jednom prilikom otkrio kolika su mu penziona primanja.

– Ja sam već u penziji, sedam godina. Imam veliku penziju. Bosansku 62 evra, pošto sam živeo u Sarajevu, uplaćivao sam penziono i socijalno. Imam i ovde 70 evra, može da se skupi za ručak. Šalim se malo, uplaćivao sam minimalce samo da bih imao zdravstveno osiguranje. Imam nešto malo i nemačke penzije, ali, ako se do sad nisam organizovao da mirno provedem ostatak života, onda bi trebalo da me ubiju. Pedeset godina pevam, poderao sam se pevajući, ako nisam uspeo nešto da sačuvam onda, ništa nisam uradio. Nisam neke milione zaradio, ali imam dovoljno da živim bezbrižno do kraja života. Čak i Elena… Niti joj trebaju kola, niti stan, ima sve – ispričao je svojevremeno Mile Kitić.

DANIMA JEDE SAMO HLEB I MLEKO: Hasan otkrio koja pevačica ima penziju 300.000

Mile tad nije pomenuo kolika je cifra koja mu stiže iz Nemačke, ali kako je Kurir ranije otkrio u pitanju je 1.600 evra. Naime, pevač je, navodno, porez u Nemačkoj počeo da plaća 1994. jer je jedino tako mogao da dobije radnu vizu za celu Evropu, ne računajući da će jednog dana imati i dodatnu korist od toga. Plaćao je namete paušalno, što je na godišnjem nivou u Nemačkoj oko deset hiljada evra.

To je i ispričao jednom prilikom za medije, ali i da je platio kaznu upravo zbog neizmirenih obaveza.

– Ja sam se jednom opekao i od tada vodim računa. Iako nije bila moja greška, devedesetih sam zbog neplaćanja poreza morao da izmirim dug od 100.000 maraka sa kamatom. Inače, sad uredno plaćam porez u Nemačkoj, prema kojoj imam tu obavezu bez obzira ma to gde nastupam, jer tamo imam prijavljeno mesto boravka.

Zlata Petrović, za raliku od Lepe i Mileta prima dve penzije. U Srbiji dobija 32.000 dinara, a austrijska joj iznosi 500 evra. Ona je sredinom 2018. stekla uslov za prevremeno penzionisanje, što je i iskoristila.

Isto to očekuje i Gocu Božinovsku,ali će ona u penziju moći da ode tek za nekoliko godina kada ispuni sve uslove.

I Đani već više od dve decenije uplaćuje doprinose u Nemačkoj, što znači da će tamo ostvariti puni radni staž i penziju od najmanje 2.000 evra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter