Izvor: KURIR.RS
15.05.2023 u 19:00
0

„ODMAH SU MI PONUDILI POSAO!“: Ahmedovski o početku karijere

Jašar Ahmedovski je srpski i makedonski pevač narodne muzike, rođen 1956. godine. Tokom svoje karijere, objavio je mnogo albuma na raznim etiketama. Takođe, snimio je tri albuma sa Južnim Vetrom.

 

Ahmedovski je postao poznat po izvođenju tradicionalnih narodnih pesama, ali i stvaranju novih hitova u tom žanru. Njegove pesme su često bile emotivne i prepoznatljive po originalnim aranžmanima.

Pored toga, Ahmedovski je i glumio u nekoliko filmova, a pojavio se i u nekim televizijskim serijama. Takođe, učestvovao je u nekoliko sezona popularnog TV takmičenja „Tvoje lice zvuči poznato“.

Ahmedovski je u braku sa svojom suprugom Snežanom Ahmedovski, takođe pevačicom. Njegov mlađi brat, Ipče Ahmedovski, takođe je bio uspešan pevač. Sa dugogodišnjom karijerom i brojnim hitovima, Jašar Ahmedovski je ostao popularan i cenjen među publikom u Srbiji i regionu.

Ovog puta je u emisji otkrio kako je izgledala prva „tezga“ koju je imao.

– Halid Bešlić mi je našao prvu tezgu, u Sarajevu. On je radio u nekoj kafani kao pevač, počinjali smo u slično vreme iako je on stariji od mene. Bio je jako popularan pevač u Sarajevu uz nekoliko njih. Naleteo sam na njega, a upravnik kada me čuo kako pevam rekao mi da mogu tu da radim. Halid je dobacio da nisam pevačica pa da budem tu, te me poslao u jedan riblji restoran. Stvarno sam tamo otišao, i posle 2-3 pesme su mi ponudili da ostanem tu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter