Izvor: k1
19.09.2023 u 12:20
0

Ovacije i aplauz za „Rat i Mir“ Borisa Liješevića u čuvenom ruskom teatru „Aleksandrinski“

Predstava "Rat i mir" Narodnog pozorišta iz Beograda gostovala je u čuvenom ruskom teatru "Aleksandrinski" u Sankt Peterburugu izazvavši veliko interesovanje publike, a najbolji dokaz su rasprodate karte obe večeri i duge ovacije i aplauz.

Izvođenju je prethodila pres konferencija gde su se velikom broju prisutnih medija obratili upravnik Narodnog pozorista Svetislav Goncić, umetnička direktora Molina Fotez i reditelj Boris Liješević, kao i umetnički direktor Aleksandrinskog Valerij Fokin i direktor Sergej Vitaljevič Jemeljano

SERGEJ TRIFUNOVIĆ IZNEO SVOJU VERZIJU AFERE U SPLITU: „Javnost nema pojma šta se desilo“

Ovo gostovanje je kruna svih gostovanja ove prestave koje smo imali, i dar za umetnički tim i ceo ansanbl za punu posvećenost.

Reditelj Boris Liješević je priznao da nema dovoljno reči da iskaže svoje emocije i sreću što su pozvani u ovaj veličanstveni i jedan od najznačajnijih izvorišta modernog teatra.

„Rat i mir“ smo radili prošle godine, a dogovarali smo se zadnjih četiri i pet. Zanimljivo je zapravo da je roman dobio nova značenja kroz godine stvaranja ove drame. Nijedno književno delo ne govori toliko iskreno i duboko o ljubavi koja nije samo sentimentalna kao što se ljubav danas često predstavlja i doživljava. Dostojevski je rekao: „Samo ljubav može spasiti svet“ – zaključio je Liješević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter