Izvor:
19.08.2016 u 16:45
0

POSLEDNJI POZDRAV VELIKOJ GLUMICI I DAMI: Preminula MIRA STUPICA, dva dana nakon rođendana

Mira Stupica, jedna od najcenjenijih srpskih pozorišnih, filmskih i televizijskih glumica, koju često prate epiteti najveće srpske glumice, preminula je danas u 94. godini života.

Glumica je pretrpela težak moždani udar, drugi po redu ove godine, operisana je, ali nije uspela da se oporavi. Prvi je imala u martu nakon koga joj je stanje stabilizovano.

U javnosti se poslednji put pojavila u aprilu prošle godine, na Dan Jugoslovenskog dramskog pozorišta, teatra koji je osnovao njen suprug Bojan Stupica. Sticajem okolnosti, sledeće nedelje trebalo je da predsedava žiriju za dodelu nagrade "Žanka Stokić".

Poslenjih godina naša proslavljena glumica živela je u staračkom domu u Zemunu.

Rođena je 17. avgusta, 1923. godine u Gnjilanu, a na pozorišnim daskama je debitovala 1941. godine. Godine 1955. zajedno sa suprugom Bojanom Stupicom odlazi u Zagreb, gde glumi u Hrvatskom narodnom kazalištu do 1957., nakon čega se vraća u Beograd. Rad na filmu je započela 1951. godine, od kada je ostvarila oko 50 filmskih i televizijskih uloga.

Mira stupica je starija sestra renomiranog glumca Bore Todorovića i tetka Srđana Todorovića i Dane Todorović.

Izvor:Kurir
Foto: ibalkan.net

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter