Izvor:
21.02.2019 u 07:20
0

SLAVE U IŠČEKIVANJU NOVOG DIREKTORA: Narodno pozorište obeležilo svoj 71. rođendan!

Uručenjem godišnjih nagrada i premijerom predstave "Idealan muž" Oskara Vajlda, u režiji Predraga Štrbca, Beogradsko dramsko pozorište sinoć je obeležilo svoj Dan.

Glavna godišnja nagrada za višegodišnji doprinos Beogradskom dramskom pozorištu i pozorišnom životu Srbije – "Tatjana Lukjanova", pripala je dramskom umetniku Srđanu Dediću, koji je bio odsutan.

Specijalnu nagradu za kolektivnu igru dobio je ansambl predstave “Klošmerl” u režiji Kokana Mladenovića.

Nagrada za najbolja ostvarenja članova ansambla kuće i gostujućih umetnika i autora, u predstavama Beogradskog dramskog pozorišta u 2018. godini, uručena je Dragiši Milojkoviću za ulogu direktora pozorišta u predstavi "Na tragu", Milanu Čučiloviću za ulogu oca u predstavi "Moj deda je aut" i Vladanu Miliću za ulogu sina u predstavi "Ničiji sin".

Milojković je zahvalio upravi pozorišta, publici i čestitao svojim kolegama, dodavši da se lepo oseća u ulozi upravnika, maker na ta dva sata koliko traje predstava.

Čučilović je rekao da nije jedini koji zaslužuje nagradu, koju je večeras primio.

– Iznenađen sam. Bar pet miliona ljudi je zaslužilo ovu nagradu. Ja sam samo jedan od njih – rekao je Čučilović, a Milić se pridružio tome dodavši da je i on jedan od njih.

Nagrada "Mihajlo Fejzulovski" za ostvarene rezultate u radu pripala je majstoru bravaru Predragu Paniću, glavnom rekviziteru Goranu Miloševiću i biletarki Idi Ðorđević.

Beogradsko dramsko pozorište je proslavilo 71. rođendan u atmosferi zategnutih odnosa između v.d. direktora Sloboda Chustića i dela ansambla i nedavno završenog konkursa za direktora te ustanove.

Paulina Manov, jedna od dvadest dvoje glumaca koji su se usprotivili Chustićevoj odluci da iznajmi salu BDP-a za dodelu “Balkan Awards” i skrenuli pažnju na smanjenje broja posetilaca, često otkazivanje predstava i lošu komunikaciju sa upravom, izjavila je da “slave rođendan u iščekivanju novog direktora”.

– Očekujemo da će nam postaviti direktora koji je profesionalan, koji će se na odgovoran način baviti organizacijom, i menadžmentom i umetničkim delom. To očekujemo i nadamo se da će tako i biti – rekla je Manovljeva.

Čustić je istakao da je ovo srećan dan za BDP.

– Ja sam uveo jedan običaj da se za svaki rođendan pozorišta pripremi premijera, da to bude poklon slavljeniku i slavljenički poklon publici. ''Idealan muž'' je lepa gradska, salonska komedija. Klasičan je tekst, ali i savremen – rekao je Čustić .

Osvrnuvši se na situaciju u pozorištu, rekao je da su njegove kolege pretenciozno izgovorile niz neistina i da on ne može ćutke to da prihvata, navodeći da službeni izveštaj BDP-a pokazuje da nisu istiniti navodi o smanjenoj poseti pozorištu, koje su izneli članovi ansambla.

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/npbgd

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter