Izvor: jutarnji.hr
26.04.2023 u 14:55
0

Burger 16 evra, KUGLA KAJMAKA 9: Cene na Jadranu OTIŠLE U NEBO

Predsezona na Jadranu tek počinje

Predsezona na Jadranu tek počinje, a prema dostupnim informacijama cene u mnogim ugostiteljskim objektima još su više nego prošle godine.

Naš pevač Luka Nižetić požalio se kako je kuglicu kajmaka u jednom rovinjskom restoranu platio čak devet evra. Izazvao je brojne reakcije, a mnogi su navodili kako jeftinije nije ni u Dalmaciji, ali i da su cene pica u Rovinju i do 20 evra.

Lignje do čak 18 evra

Tako se na primer cena običnih prženih lignji s pomfritom u Rovinju kreće od 13,94 do čak 18 evra, piše Jutarnji list koji donosi pregled cena u ugostiteljskim objektima u tom istarskom gradu. Porcija se pak pomfrita može dobiti za četiri do pet evra, a okvirno se tako kreću i cene drugih priloga koji se često naručuju uz meso.

Cena ćevapčića je svugde bila više-manje ista – koštaju 12 evra. Jedan ugostitelj je rekao da je slična cena ćevapčića bila i prošle godine i da se gosti ne žale. I sam je svestan da je cena pomfrita od pet evra po porciji malo previše.

„A šta da vam kažem. To više ništa nije normalno. Skupo je sve. Skupo je u restoranima, a ni u trgovinama nije bolje. No, zanimljivo gosti se ne žale. Niko i ne pita za cene. A mi na kraju krajeva nikoga ne silimo da mora nešto da nauči“, bio je iskren ugostitelj u poznatoj ulici Grisia.

Cene pica uglavnom iste kao prošle godine

Cena tosta je pak u jednom lokalu čak četiri evra, a cena testenina i rižota se pak kreće do negde 18 evra. To je ona najskuplja varijanta sa škampima. Cena najpovoljnijeg bifteka je 24 evra, dok je onaj najskuplji čak 35 evra. Kuglica nešto skupljeg domaćeg sladoleda je pak 2,5 evra. Cene pica ostale su izgleda svugde na istom nivou kako su bile i prošle godine, pa tako i najboljoj piceriji u gradu, Da Sergio, kako je mnogi nazivaju, a ima i najbolje ocene gostiju na Trip Advisoru. Ona iznosi od osam do 10 eura.

„Nismo dizali cene u odnosu na prošlu godinu kada smo morali jer su nam cene nabavne robe išle u nebo. Ove godine to nije bio slučaj i ostali smo na istom. Ne znam gde u Rovinju imate picu po 20 evra, ali mi sigurno to nismo. Prošle godine smo to morali da napravimo, a ove godine kada smo cene menjali u evre, čak smo negdje zaokruživali i na niže“, kaže konobar u tom lokalu.

I sam je ostao začuđen informacijom da je cena kugle kajmaka u Rovinju bila devet evra.

„Stvarno ne znam gde se kugla kajmaka jede za devet evra, osim u restoranima s Michelinovim zvezdicama u Rovinju i skupim hotelima. Prvi put čujem za tako nešto. A svaka reklama je dobra reklama. Prošle godine se digla polemika oko kafe s mlekom od 5 evra na našoj rivi. I na kraju je taj ugostitelj zbog toga imao i veću posećenost“, naglašava konobar.

U ulici E. De Amicisa u restoranu Tone burger košta 16 evra. Reč je o restoranu koji nudi nešto drugačiji meni, a jedna konobar je rekao za Jutarnji list da će cena burgera u sezoni još i rasti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter