Izvor: Hello.rs
20.11.2023 u 18:28
1

SESTRE MLADIĆA KOGA JE UBIO ŽARKO LAUŠEVIĆ UPUTILE JAVNO PISMO: Evo šta su rekle o KRVNOJ OSVETI!

Pismo sestara mladića koga je Žarko Laušević ubio

Poslednje julske noći 1993. godine život Žarka Lauševića pretvorio se u tragediju kakvu nije mogao da se nasluti u scenariju nijedne predstave ili filma u kojima je do tada igrao.

U spletu nesrećnih okolnosti, slavni glumac je te večeri u jednom podgoričkom kafiću hicima iz pištolja ubio napadače Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, a ranio Andriju Kažića dok je prilazio da im se pridruži.

Osuđen je na 13 godina zbog dvostrukog ubistva.Kaznu je izdržavao u zatvorima u Spužu i Požarevcu. Na slobodu je pušten posle četiri godine i sedam meseci. Presuda je u međuvremenu više puta preinačavana.

Slavica Vučinić i Slavka Janošević iz Podgorice, sestre ubijenog Radovana Vučinića, 2009. godine uputile su pismo javnosti u kojem su navele da porodica očekuje da Laušević do kraja odsluži pravosnažnom presudom dosuđenu kaznu, jer, kako smatraju, ne ispunjava uslove za njeno smanjenje po bilo kom osnovu.

„Od ubistva je prošlo je 16 godina. Za to vreme, navodnoj osveti bili su dostupni i deca Žarka Lauševića i brat Branimir Laušević sa porodicom, i njihova sestra, u jednom trenutku čak i sam Žarko. I? Šta im se dogodilo? Ništa, i što se porodice Vučinić tiče – ništa im se i neće dogoditi“, stoji u pismu sestara koje su napomenule da njihova porodica ne traži krvnu osvetu.

Dalje su navele da se “u medijima ponovo navode konstrukcije, kojima deo srpske takozvane kulturne javnosti i neki političari pokušavaju da događaj prevedu kao divljaštvo grupe lokalnih mladića, koji su zasluženo dobili što su tražili od “nedužnog” Žarka Lauševića i njegovog brata Branimira, pa čak i da se cele porodice Vučinić i Pejović prikažu kao “gomila ludaka i divljaka željnih osvete“.

Te konstrukcije su smišljene kako bi se stvorila klima za pomilovanje, navodi se u pismu sestara mladića koga je Žarko Laušević ubio.

Bivši predsednik Crne Gore Momir Bulatović odbio je da pomiluje čuvenog glumca. Odluku o pomilovanju doneo je krajem 2011. godine tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SESTRE MLADIĆA KOGA JE UBIO ŽARKO LAUŠEVIĆ UPUTILE JAVNO PISMO: Evo šta su rekle o KRVNOJ OSVETI!”

  1. Srceparajući članak, lokalni mangupi koji su hteli da postanu franeri,zamislite koje bi oni „zvezde postali“ dva nitkova prebila poznatog glumca,niko ko oni ! bagra je dobila što je tražila. Njihova razmišljanja i poruke nikoga neće dirnuti, ko se uopšte nji i seća? Žarko je dobar čovek,velikan našeg glumišta koga će ljudi gotiviti i gledati njegove filmove sa uživanjem dok su živi. Neka mu je večna slava.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter