Izvor: FOXNEWS:COM/ happybsc
18.08.2023 u 14:21
0

SUOČAVA SE SA ZATVOROM: Alek Boldvin još uvek u problemu zbog ubistva na setu, ali eksperti kažu da dokazi mog biti „problematični“(VIDEO)

Ako Alek Boldvin bude ponovo optužen za ubistvo iz nehata u smrti snimateljke Haline Hačins, ponovo bi mogao da se suoči sa zatvorskom kaznom. Hačins je umrla 21. oktobra 2021. nakon što je iz pištolja koji je glumac držao ispaljen metak na setu filma „Rust“. Specijalna tužiteljka Kari Morrissei rekla je  da se nove optužbe protiv Boldvina „razmatraju“, ali „konačna odluka“ tek treba da bude doneta nakon što su se u ovom slučaju pojavili novi dokazi.

LJUBAV CVETA: Dženifer čestitala Benu rođendan(VIDEO)

Međutim, pravni stručnjaci smatraju da je taj potez malo verovatan.

-Ne možete ponovo da podignete optužnicu ako ne znate da ćete pobediti-, rekao je bivši federalni tužilac Niama Rahmani

Nove optužbe protiv Boldvina se razmatraju nakon što su stručnjaci, po nalogu specijalnog tužilaštva, zaključili da je Boldvin morao da povuče okidač da bi pištolj opalio.

Iako Alek Boldvin više puta poriče da je povukao okidač, s obzirom na testove, nalaze i zapažanja koja su ovde objavljena, okidač je morao biti povučen ili pritisnut dovoljno da bi se oslobodio potpuno napet ili uvučen čekić revolvera sa dokazima-, navodi se u izveštaju do kojeg se došlo.

-Ovaj fatalni incident bio je posledica ručnog uvlačenja okidača u svoj potpuno zadnji i nagnuti položaj, praćenog, u nekom trenutku, povlačenjem ili pritiskom na okidač unazad. Rahmani je istakao da novi izveštaj ne sadrži nužno nove informacije. Kancelarija okružnog tužioca je uvek govorila da je Boldvin morao da povuče okidač, što je potvrđeno balističkim izveštajem FBI-a objavljenom u avgustu 2022.


FBI je izvršio test slučajnog pražnjenja i otkrio da se pištolj korišćen u smrtonosnoj pucnjavi na >Hačinsovu „ne može se dogoditi  da  bez povlačenja obarača“, navodi se u izveštaju do kojeg su došli mediji. Test je pokazao da, ako je čekić revolvera bio u četvrtini ili poluzategnutom položaju, pištolj ne opalio. Kada je okidač bio u potpuno zategnutom položaju, pištolj nije mogao da opali bez povlačenja dok su radne unutrašnje komponente bile netaknute i funkcionalne“.

-Jednostavno ne mislim da je išta od ovoga zaista nova informacija, a ovaj slučaj je već bio veliki problem za tužilaštvo-, objasnio je Rahmani.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter