Izvor:
24.08.2017 u 00:26
0

CECA APELOVALA NA SRBE: Ne primati vakcine je nedopustivo! Ne smemo živeti u nezdanju!

Dok razne javne ličnosti pozivaju na nevakcinisanje i na taj način dodatno zbunjuju ionako sluđene (dodali bismo, i neinformisane) roditelje, ima i onih koji se odgovorno odnose prema naraštaju koji dolazi.

Sveopšta šizofrenija oko (ne)vakcinisanja dece u Srbiji poprimila je takve razmere da je, recimo, u trećem najvećem gradu Srbiji, Nišu, procenat novorođene dece koja su vakcinisana pao na dramatičnih 28 odsto.

Uprkos tome što je za roditelje koji odbijaju da vakcinišu svoju decu predviđena kazna do 150.000 dinara, mnogi se očigledno odlučuju na ovaj, po njihove potomke, rizičan korak.

U izjavi za Espreso Svetlana Ceca Ražnatović je više nego jasna kad je u pitanju vakcinacija dece.

– Naravno da su i Veljko i Anastasija vakcinisani – kaže nam Ražnatovićeva na pitanje da li je vakcinisala svoju decu.

U dahu Ceca nastavlja da objašnjava zašto je to važno:

– Najbitnije je da dete prvo bude pregledano od strane pedijatra i naravno, da bude zdravo. Svo šestoro dece u našoj porodici, mojih dvoje i četvoro moje sestre Lidije, vakcinisani su. Lidijini blizanci su prvo primili vakcinu protiv pneumonije, pa onda i sve ostale. O svima njima i dan danas brine doktorka Biljana Kovačević, u koju imamo apsolutno poverenje – kaže naša sagovornica, pa poentira:

– Ne primati vakcine je društvena katastrofa i neznanje! Ne smemo dozvoliti da nam se deca zbog toga razboljevaju i umiru – kategorična je folk diva.

Ove reči dolaze kao melem na dušu, posebno posle sumanute antivakcinaške kampanje koja je uzela maha u poslednje vreme i čak
poprimila dimenzije epidemije.

Epilog bi mogao, ako se svi zajedno ne uzmemo u pamet, da bude katastrofalan, poput onog u Rumuniji, gde je nedavno preminulo 23 dece koja nisu bila vakcinisana.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter